Art Journal #2 De halve wereld

Na mijn persoonlijke post van vorige week laat ik jullie weer een art journal bladzijde zien in dezelfde stijl, maar met een heel ander soort tekst! Kijk snel mee…

Al sinds jaar en dag ben ik fan van de cabaretier Pieter Derks. Over het algemeen is hij beschaafd en netjes en ik vind dat hij een intelligent soort humor heeft. Hij schrijft ook liedjes en mijn persoonlijke favoriet is het liedje de halve wereld. Het is een heerlijk lied waar introverte mensen zich wel in zullen herkennen.

We kennen natuurlijk allemaal het spreekwoord: de brutalen hebben de halve wereld en Pieter zegt in zijn liedje: maar de andere halve wereld is van ons. Omdat ik zelf ook behoorlijk introvert ben (al maak ik gelukkig wel vorderingen) kan ik intens genieten van dit liedje. Het is gewoon leuk om te weten dat ik ook een halve wereld heb!

Ik heb er voor gekozen om de achtergrond in de kleuren blauw, terracotta en groen te kleuren, omdat dit bij de wereld past. Voor de rest heb ik geprobeerd om de stijl van de letters aan te laten sluiten bij de betekenis van de woorden. Zo heb ik KWAAD met grote, dikke letters geschreven en de laatste keer is van ons in ronde, vette letters om het te benadrukken. Niet overal is het even goed gelukt, maar het liedje bestaat ook uit zoveel woorden 😉

Wat vind jij? O ja, mocht je het lied willen beluisteren, dat kan hier!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *