Bullet Journal #17 What’s new?

Vandaag laat ik je weer een nieuwe spread zien uit mijn Bullet Journal. Het heeft met winkelen en nieuwe spullen te maken… Ik liep al een tijdje met het idee om een overzicht te maken van alle nieuwe boeken die ik in een jaar kocht. Want ik denk altijd dat ik nooit boeken koop, maar uiteindelijk heb ik in 2017 dus al heel veel nieuwe boeken gekregen en gekocht. Ik ben uiteindelijk met het idee aan de slag gedaan, maar niet alleen voor boeken, ook voor andere spulletjes, kijk maar mee:

Ook wat kleding betreft leek het me leuk om te zien wat ik in een jaar allemaal voor nieuwe spullen zou hebben. Dit overzicht is dan wel niet voor een jaar (het loopt maar tot 31 december, maar in 2018 beginnen we gewoon opnieuw met zo’n overzicht), maar ik vind het nog steeds leuk om dat bij te houden.

Voor verzorgingsproducten is het helemaal handig, zeker bij producten die maar beperkt houdbaar (6 maanden) zijn. Volgend jaar moet ik er ook een datum bij zetten, denk ik, wanneer ik het product heb aangeschaft/open gemaakt heb.

Zoals al gezegd bedacht ik dit overzicht met name voor de boeken die ik wilde kopen. En het leek me ook leuk om bij te houden hoeveel nieuwe LEGO ik nu eigenlijk in een jaar ging kopen. Ik blog er dan wel niet zo vaak over, ik ben fan van dit leuke speelgoed en heb al best een leuke collectie en af en toe waag ik me zelfs aan een eigen bouwwerkje!

Ook voor knutselspullen en stationery leek dit schema me handig. Maar dan vooral om aan mezelf inzichtelijk te maken wat ik nu eigenlijk allemaal heb gekocht de afgelopen tijd. Het valt dus nog best mee. Ik heb bij Aliexpress een mapje gekocht met dotted papier, omdat ik dat iets handiger vind werken dan een Leuchtturm 1917 voor een Bullet Journal, dus vanaf 2018 hoop ik hiermee te gaan werken. Alleen vind ik het mapje wat bij het losse papier zat niet zo leuk, dus ik ga misschien nog een ander kopen.

Ik ben benieuwd of deze bladzijde me gaat helpen om minder geld uit te geven aan spulletjes. Voor 2017 is dat een beetje hopeloos, ik heb al veel te veel nieuwe dingen gekocht, maar vanaf nu kan ik daar dus verandering in brengen.

Houd jij bij wanneer je wat koopt? Of ben je niet zo koopzuchtig als ik?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *