Prekening #26 Lord, You fight my every battle

Het is echt al een tijdje geleden dat er een prekening post online kwam op mijn blog. En de prekening die ik vandaag ga laten zien heb ik ook al een hele tijd geleden gemaakt. Hij is van 9 juli 2017. Maar… beter laat dan nooit! 

De preek ging over de stad Samaria die belegerd werd door de Assyriërs. Er was een verschrikkelijke hongersnood en er gebeurden de meest gruwelijke dingen voor eten. Maar God belooft verlossing. Er is een poortwacht die het echter niet gelooft, hij vraagt zich af of God vensters laat maken in de hemel om brood uit te laten regenen. Het oordeel voor hem is zwaar: hij zal iedereen zien eten, maar er zelf niets van krijgen. De volgende dag komt een groep melaatsen erachter dat het kamp van de Assyriërs helemaal verlaten is. Ze doen zich te goed aan eten en drinken en komen dan tot de ontdekking: de mensen in de stad weten het nog niet. Ze vertellen hen dit en het blijkt dat de vijanden allemaal gevlucht zijn voor God. De poortwacht die spotte werd echter vertrapt in de poort, toen alle mensen zich naar buiten haasten om te eten.

Ik vond het erg lastig om hier een tekening bij te maken. De preek zelf vond ik vrij heftig, omdat het ging over moeders die hun eigen kinderen gingen opeten, zo erg was de honger. Ik heb iets positiefs eruit gehaald, namelijk dat God voor Israël streed. De tenten van de Assyriërs waren allemaal leeg en er was weer genoeg te eten in de stad.

Volgende week laat ik je weer een prekening zien met weer een tent, maar dan om een heel andere reden.

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *