Bijbel Journaling #4 Psalm 91 Imperfecte perfectie

Hoi!

Vandaag laat ik je een ‘mislukte’ Bible journaling bladzijde zien. En leg ik meteen uit waarom het niet écht kan mislukken. Benieuwd? Lees dan snel verder…

Tja. ‘Snel even een bladzijde journalen’ is iets wat je niet moet doen. Dat deed ik wel, op 31 december. Na de kerkdienst ’s avonds wilde ik heel graag psalm 91 journalen. Veiligheid, schuilen bij God. Daar had ik behoefte aan. Ik deed eerst een uitgebreide Bijbelstudie bij de psalm.

Het is een intiem lied over de dichter die bij God schuilt, veilig is. Het doel van de psalm is om de hoorders en zangers een groter vertrouwen in God te laten krijgen. De psalm vertelt dat dit the ideal of trust is. Volgens de ESV vallen deze drie dingen daaronder:

  1. God holds fast to me in love
  2. He knows my name
  3. When you call in times of trouble, He answers

Dat is het resultaat van je vertrouwen op God stellen. Je weet dat God zorgt. Je bent veilig in Zijn armen.

Na deze intensieve studie ging ik vol enthousiasme journalen. Maar… het was inmiddels al over tienen en ik wilde ook nog wel even gezellig beneden bij mijn ouders, broer en schoonzus zitten. Dus ik begon te haasten. En toen liepen de kleuren een beetje door elkaar en mislukte de bladzijde een beetje. Daar baalde ik wel even van en moest slikken. Maar toen dacht ik weer aan die mooie momenten die ik tijdens de Bijbelstudie had beleefd. God was dichtbij. Ik was veilig bij God. Dat alleen telde. En dat was voor mij een les die ik weer even moest leren. Het gaat bij Bible journaling niet om het mooie kunstwerk (hoewel dat natuurlijk ook fijn is, als het lukt), maar om de tijd die je met God doorbrengt! En daarom laat ik deze bladzijde, die ik zelf iets minder goed gelukt vind, zien!

Op 7 januari kreeg ik een soort van ‘herkansing’. Ik heb inmiddels twee journaling Bijbels en de nieuwe gebruik ik voor het jaar 2017. De ander, die nog lang niet vol is trouwens, teken ik ook af en toe nog wat. Voor de challenge van Els Hartog, waarin we elke dag een Bijbelgedeelte lezen en journalen (ik loop nog steeds bij :-)) waren er ook twee dagen dat we Psalm 91 lazen. Toen heb ik deze bladzijde daarbij gemaakt:

Voor allebei de bladzijden heb ik waterverf gebruikt en een stukje in het Engels. Ik journal de laatste tijd wel af en toe iets in het Nederlands, maar Engels blijft nog steeds de favoriete taal.

Zoals altijd ben ik benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs,

Mirjam

 

Eén gedachte over “Bijbel Journaling #4 Psalm 91 Imperfecte perfectie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *