Schrijven #1 Lijmen

Nog maar even, ongeveer 2 maanden, en dan is het zo ver, dan verschijnt mijn tweede boek. Net als bij het eerste vind ik het super spannend en ben ik benieuwd hoe de lezers het gaan ontvangen. In dit stukje vertel ik je het laatste nieuws van het boek!

Eind november kreeg ik de omslag opgestuurd van het boek. Eerst was ik ontevreden over de foto van mij (toen stond er nog een andere). Gelukkig kon dit nog gewijzigd worden in de foto die een vriendin van mij gemaakt heeft. Het stelletje op de voorkant is geen stock foto, maar is een stel wat gefotografeerd is door een fotograaf van de uitgever. Ik kreeg zelf een foto opgestuurd van het stel of ik ze vond passen bij het beeld wat ik in mijn hoofd had. Ik zag het meisje en dacht meteen: dat is Nikki! De jongen was ook een echte Tim.

Ik had ‘lijmen’ als titel bedacht, maar eerst vonden we dat teveel lijken op lijmen: het been van Wim Elschot. Maar uiteindelijk is het toch lijmen gebleven. Daar ben ik wel blij mee, want het is zo’n leuke woordspeling (daar kom je nog wel achter ;-)).

Vlak voor de kerstvakantie kreeg ik het verhaal voor de tweede verbeterronde. Mijn redacteur geeft altijd duidelijke aanwijzingen om het verhaal beter te maken. Nu ligt het verhaal bij de correctoren, want tja, de d’s en t’s zijn niet mijn sterkste kant 😛 Binnenkort verwacht ik dat ik de proefdruk krijg, die ik dan helemaal door moet spitten om te kijken of alles klopt. Ik hoop beter op te letten op verhaalovergangen. Normaal zit er dan een witregel tussen. Bij mijn vorige boek was dat bij een overgang niet helemaal goed gegaan, de ene scène eindigde onderaan een bladzijde en de volgende ging op een nieuwe bladzijde verder. Omdat het beide keren gesprekken betrof tussen de hoofdpersonen leek het alsof het inconsistent was. Ik hoorde ook van een paar mensen: ‘je had een fout gemaakt joh! Eerst zaten ze aan de telefoon en toen in eens op een bankje in het park.’ Gelukkig waren er mensen die het ook wel door hadden en er geen probleem van maakten. Want zeg eens eerlijk… als zo’n grote fout door mij niet opgemerkt zou worden, dan zou mijn redacteur dat wel zien. En anders een van de twee correctoren wel (of allebei). Dus vond ik het een beetje dom van die mensen om te zeggen dat er een fout instond 😛 Maar goed, ik ga er deze keer (nog) beter op letten!

Ik hoop dat jullie allemaal benieuwd zijn naar ‘Lijmen’ en net zo uitkijken naar de verschijningsdatum (ergens in maart) als ik! Tegen die tijd zal ik even een paar ‘easter eggs’ onthullen. Van die dingen die onderdeel van het verhaal zijn, maar die ik, bijvoorbeeld, ook echt heb meegemaakt en hoe de situatie toen was. Of spoil ik dan de magic?

Liefs,

Mirjam

2 gedachten over “Schrijven #1 Lijmen”

    1. Nee, ik hoef zelf niks te regelen, het is geen uitgave in eigen beheer. Via Bol kun je hem inderdaad ook kopen (en een heleboel andere boekhandels, digitaal dan. In daadwerkelijke winkels alleen in christelijke boekhandels, denk ik). Mijn eerste boek is daar ook te koop, zoek maar eens op Mirjam Schippers 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *