Prekening #4 IJver voor Gods huis

Onze kerkenraad had uitbreiding nodig. Daarom hadden we op 1 januari ’s avonds een bevestigingsdienst. En er komt binnenkort nog een ouderling bij, daar was afgelopen donderdag een stemmingsvergadering voor. De bevestigingsdienst ging over de ijver voor God. 

De preek ging over Johannes 2: 13-25, als Jezus de tempel reinigt. De dominee vertelde dat de handel in de tempel was ontstaan vanuit de behoefte van de mensen om niet meer zelf een lammetje in huis te nemen, maar deze gewoon in de tempel te kunnen kopen. Lekker makkelijk. Die gemakzucht was een van de dingen waar Jezus tegen in ging. Hij reinigde de tempel. Hij was het Lam van God en kwam om de zonden te verzoenen, de lammetjes die in de tempel geslacht werden, wezen hierheen. Daarom heb ik gekozen voor de tekst ‘Zie het Lam van God dat de zonde van de wereld wegneemt!’

Ik tekende het kruis, als teken hoe Jezus gestorven is. Hoe het Lam van God de zonde weg nam. En ik tekende de twee tafels van de wet. In die wet stond namelijk dat mensen de schaapjes in huis moesten nemen. Ook kwam Jezus om de wet te vervullen en de mensen die tegen de wet gezondigd hadden te vergeven.

Ik gebruikte mijn Derwent Coloursofts en Staedtler fineliners. In de (ruwe) boekjes van de Boekenvoordeel vind ik deze fineliners erg fijn. Ze zijn redelijk flexibel en gaan niet zo snel kapot (ik heb al een setje microns min of meer kapot geschreven op dit papier, maar de staedlers, die ik al langer heb, doen het nog steeds prima).

Ik hoop dat je deze prekening leuk vind!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *