Haakperikelen #3 Deken voor mijn tante 2

Op 31 december 2015 begon ik aan het, voor mij, grootste haakproject tot nu toe. Een tweepersoonsdeken. En dat niet voor mezelf (wat zou ik daar mee moeten 😛 ) maar voor mijn oom en tante. Mijn tante zag op de familiedag dat ik bezig was met een sprei voor mijn eigen bed en vond hem wel erg mooi. Ze wilde er ook wel eentje. Zo gezegd, zo gedaan…

Mijn tante betaalde dus de bolletjes wol. Het is eigenlijk katoen, maar ik vind bolletjes wol zo leuk klinken, stiekem zeg ik weleens wolletjes bol. Of gewoon wolletjes. Ik mocht er zo lang over doen als ik zelf wilde. Begin 2016 haakte ik veel, maar in de maanden maart, april en mei kwam er weinig van. In juni begon ik mijn Bullet Journal en toen werd ik weer wat trouwer (in mijn habit tracker schreef ik dan: 1 toer haken). Maar juli en augustus bracht ik bijna geheel door in Engeland, dus kon ik in september pas weer verder. En toen begon ik net aan mijn nieuwe baan. Gelukkig vond ik vaak genoeg de tijd om mijn haaknaald op te pakken, met name in de weekenden. En sinds gistermiddag is de deken officieel af 🙂 Kijk eens wat een beauty:

Ik haakte de deken met haaknaald nummer 2,5 en 3. Bepaalde toeren moeten namelijk heel los gedaan worden en dan kan je het jezelf een stuk makkelijker maken en een grotere haaknaald erbij pakken. Ik maakte gebruik van dit patroon. Het is al de derde keer dat ik een deken haak met behulp van dit patroon, ik vind hem gewoon echt super leuk! Enne… even een opsteker voor mensen die denken: maar ik kan helemaal niet haken. Toen ik begon aan mijn eerste deken, was mijn haakervaring 0,01 (ik had een of twee knuffels gehaakt, waarbij je gebruik maakt van een en dezelfde steek). Met behulp van Youtube ben ik inmiddels een ervaren haker met een berg knuffels, 3 of 4 omslagdoeken en 6 dekens ervaring.

En nu? Nu ga ik weer een deken maken. Met ongeveer dit patroon. Ik ga alleen een steek vervangen, de golfjessteek. Die vind ik heel irritant en er vaak ‘slordig’ uit zien op de deken. Dus ga ik daar iets anders voor in de plaats doen. Wat? Dat zie je ter zijner tijd wel op mijn blog 🙂

Kan jij haken? Zo ja, wat haak je het liefst? Zo nee, zou je het wel willen leren? (Het is zooo leuk 🙂 )

Liefs,

Mirjam

3 gedachten over “Haakperikelen #3 Deken voor mijn tante 2”

  1. heerlijk he haken? Ik haak voornamelijk knuffels/rammelaars. Ookal 4 of 5 omslagdoeken.
    laatst sleutelhangers met haaknaald 1,25 heerlijk gepriegel maar zo leuk. ( ps, op facebook heb ik mijn eigen pagina By Meia) kijk gerust voor wat haak inspiratie. Maar een deken heb ik me nog niet aan gehaakt. vind die van jou echter wel prachtig! liefs Meia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *