Bijbel journaling #5 Genesis 5 Wandelen met God

Hallo allemaal,

De maand januari is al bijna voorbij, alleen vandaag nog. En vandaag laat ik jullie een Bijbel journaling bladzijde zien die ik aan het begin van deze maand maakte voor de Bijbel journaling challenge van Sestra. Ik ben van plan om eind deze week/volgende week een filmpje te posten met een flipthrough van alle bladzijden die ik in januari maakte. Maar nu laat ik de bladzijde zien die ik maakte na aanleiding van Genesis 5. 

De dag ervoor ‘moest’ ik Genesis 3 lezen. Adam en Eva verstoppen zich nadat ze hebben gezondigd. Maar God roept hen tevoorschijn. Ik had voor mezelf als les hier onder andere uit getrokken dat ik, wanneer ik zondig, niet in die zonde moet blijven hangen en denken dat er geen vergeving is. Maar juist naar God toe gaan, want Hij alleen heeft de macht om de zonde te vergeven! In het gedeelte over Henoch vroeg ik mijzelf af hoe het mogelijk is om zo’n intieme relatie met God te hebben als Henoch. Hij wandelde met God, dat wijst op de intimiteit van die relatie. Ik koppelde het aan het gedeelte wat ik de dag ervoor gelezen had. Komen als God je roept. Niet in de zonde blijven rollen, zoals varkens in de modder rollen, maar komen. Niet denken dat er geen vergeving is, maar luisteren naar Gods stem.

Terwijl ik het gedeelte las moest ik ook denken aan een lied wat stond op een verzamel ‘worship’ CD. Het heet Amazed by your love en is geschreven door Andrew Mitchell. Dit lied heb ik gebruikt op de journaling bladzijde. Tijd om te laten zien hoe die geworden is!

Allereerst behandelde ik de bladzijden met gesso. Erna maakte ik met waterverf de vierkantjes. Het leek me een interessante achtergrond. Ik wist ook meteen dat ik de ‘voetjesstempels’ wilde gebruiken. Dat is het voordeel van veel hobby’s hebben. Ik maak ook kaarten en heb daar best het een en ander voor liggen. De stempels van de voetjes zijn eigenlijk van een baby stempelset van Marianne Design. Maar ze kunnen dus ook prima in de Bijbel. Verder gebruikte ik fineliners en mijn witte gelpen. Nadat ik de vierkantjes had geverfd vond ik het een beetje onduidelijk, er klopte iets niet helemaal. Toen heb ik met fineliner randjes om alle vierkantjes getrokken en toen klopte het weer!

Ik hoop dat je het mooi vond om dit verhaal zo te lezen en dat het je uitnodigt om de geschiedenis van Henoch ook eens te lezen! Ik las trouwens ook dat bij de apocriefe boeken er eentje van Henoch bij zit, daar ben ik best nieuwsgierig naar…

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *