Weekly #5 Slapen, lezen en haken + uitslag give away

Die drie woorden in de titel zijn ongeveer wat ik het meest gedaan heb de afgelopen week. En werken natuurlijk. Maar ik had geen zin om die er ook bij te zetten. Deze week is de eerste van velen dat ik álle weekdoelen heb behaald. Ik heb ook bijna iedere dag alle dagdoelen gehaald, dus deze week was een behoorlijk productieve week! 

First things first, wie heeft er een spoeltje ultra leuke washi tape gewonnen? Met 3 personen die een reactie hadden achtergelaten (mezelf niet meegeteld) was de kans 33,33333% Tja, daar hoef je niet zo goed voor in wiskunde te zijn… Maar… wie is het geworden?

De Random Name Picker was duidelijk: Meia. Stuur je me even een mailtje met je adres, dan stuur ik het naar je op! (craftjunkie mirjam @ gmail.com – maar dan zonder spaties)

Zoals je kunt zien zijn nog niet alle doelen ingekleurd, op moment van schrijven (zaterdagavond) moet ik nog twee blogs schrijven. Nou, dat is deze en het blog dat woensdag online komt. Deze week is weer een lekkere volle blogweek, met elke dag een post! Op woensdag kwam ik heel erg moe uit mijn werk en daarna ben ik een beetje vergeten om elke dag een weericoontje op te schrijven. Nou ja, volgende keer beter. Alsof ik over 10 jaar er behoefte aan heb om te weten wat voor weer het was. Het was koud, dat weet ik nu nog wel.

De eerste foto van deze week zijn kaartjes. Omdat ik met mijn schoonzus ook een officieel kaartenblog heb, ga ik hier niet apart over bloggen. Ik was de afgelopen week aan de beurt om een berichtje te schrijven. Ik had alleen al een hele tijd geen kaartjes meer gemaakt (behalve de opdracht die we hadden gekregen) en vond dat het wel weer even tijd was voor een nieuwe voorraad. En ik had meteen iets om een berichtje over te schrijven!

Op maandagmorgen heb ik een poos geschaatst. Zoals ik vorige week schreef had ik toen op zaterdag ook eventjes geschaatst. Maandag kon het nog steeds en alle kinderen uit de buurt waren naar school. En ik had lekker een vrije dag, dus ik heb vrolijk rondjes geschaatst. Een meneer vroeg zich af of het wel zo verstandig was, hij zei dat hij me er niet uit kwam halen als ik er doorzakte. Jammer, had hij net een kans om een medaille te krijgen voor heldenmoed, slaat-ie zo’n kans af. Nou ja, ik ben er ook niet door gezakt. Het ijs was dikker dan 7 centimeter en dat is voor 1 persoon sowieso genoeg!

Dinsdag heb ik deze reusachtige deken afgehaakt. Hier de foto die het bericht van woensdag niet gehaald heeft 😉

Zoals ik al eerder schreef was ik woensdag heel erg moe. Ik hoefde maar tot 13.50 les te geven, maar we hadden om 15.05 nog een vergadering en de treinen hadden ook een klein beetje vertraging, dus ik was laat thuis. Ik ben om 20.00 al naar bed gegaan en heb een poos liggen lezen, dat was echt heerlijk! Ik ben een serie aan het lezen, niks leukers dan series (je weet dat als je een boek uit hebt, er nog genoeg liggen te wachten, hoewel ik nu in het een na laatste boek bezig ben). Donderdag gaf ik weer les. In de pauze kwam een collega van mij naar mij toe en vroeg of ik de uitslag van de LKT (Landelijke Kennis Toets, verplicht voor alle leraren) al had gezien. Hij had hem namelijk gehaald. Gespannen opende ik mijn mail, ik durfde haast niet te kijken. Ik had namelijk heel veel geleerd voor de toets, maar op de dag van de toets was ik behoorlijk ziek en voelde me erg beroerd. Collega R. keek voor mij en zei: ‘Je hebt hem!’ en toen was ik helemaal blij. Enne, knowledge of history & culture… daar heb ik heel hard op zitten leren, maar het was zóveel. En dan heb ik uiteindelijk nog maar 29 punten van de 40… ik had ze alle 40 willen hebben 🙁 Grammatica had ik eigenlijk niet echt geleerd, omdat we dat allemaal op de opleiding al hadden gehad. Maar het is, mijns inziens, niet helemaal mogelijk om op een opleiding (waa je 1 avond in de week les heb) de geschiedenis, geografie en cultuur van alle Engels talige landen te behandelen. Dat is gewoon een beetje veel. However,  ik heb hem!

Dit is een foto van een opdracht die leerlingen van mij hebben gemaakt. De opdracht was om een menukaart te maken. Eén groepje maakte dit prachtige kunstwerk. Ik ben echt super trots op ze, het ziet er zo gaaf en professioneel uit.

Als laatste een foto van mijn ontbijt op zaterdagochtend. Ik wilde mezelf even lekker verwennen en probeerde een recept voor American Pancakes uit. Omdat we geen bloem hadden, heb ik speltmeel gebruikt, dat ging ook prima. Ik heb eigenlijk twee recepten door elkaar gebruikt. Ze waren wel lekker, maar ik denk dat ik de volgende keer meer vanillesuiker gebruik in het beslag.

’s Middags ging ik nog naar de spelletjesdag bij mijn broer en schoonzus. Ik heb uiteindelijk maar 1 (kort) spelletje gedaan, maar dat was wel erg leuk. Ik wilde namelijk vroeg naar huis, nog even blogs schrijven 😛

Oh, ik heb trouwens nadat ik de deken voor mijn tante afgemaakt heb, ook nog veel gehaakt. Ik haalde het ledikantdekentje wat ik aan het haken was/ben voor mijn moeder uit, want het was te groot en begon opnieuw. Hij is op moment van schrijven alweer 21 centimeter. Het leuke aan dit dekentje is dat ik hem makkelijk mee kan nemen in de trein. Dat heb ik dus ook veel gedaan. En als ik niet aan het haken was, las ik. Heel soms deed ik het zelfs tegelijk!

Wat was het leukste wat jij de afgelopen week hebt gedaan?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *