Haakperikelen #4 Kleuren nieuwe deken.

Zoals al gezegd ga ik een nieuwe deken haken. Deze keer weer voor mezelf. Zodat ik de spreien op mijn bed kan afwisselen. Of voor als ik ooit in een groot huis ga wonen met heel veel (logeer)kamers. En eigenlijk gewoon omdat ik graag haak! Een van de aspecten die ik ook leuk vind (en spannend) zijn de kleurtjes. En daarover gaat deze post!

Ik had vorige week een paar bolletjes gekocht, maar uiteindelijk bedacht ik me afgelopen vrijdagavond dat ik het toch iets anders wilde. In plaats van roze/paars/lila met blauw, koos ik voor bruintinten en blauwtinten. En wat grappig was, ik had de kleuren al gekozen en toen ontdekte ik dat ik een inspiratie kleurbord had op Pinterest met bijna dezelfde kleuren. Zo:

Oef, met die besneeuwde berg zo op de foto krijg ik ongelooflijk veel zin om weer te gaan snowboarden. Dat heb ik al bijna 3 jaar niet meer gedaan. Maar… misschien gaan we in de voorjaarsvakantie een dagje naar Winterberg šŸ™‚ OkĆ©, genoeg daarover. Het ging tenslotte over de kleuren voor mijn nieuwe deken.

Dit zijn ze geworden. Ik vind het bij het as-we-go-stripey patroon fijn om niet teveel kleuren te hebben. De eerste deken gebruikte ik vier kleuren, de tweede vijf. De derde deken (voor mijn tante) weer vier kleuren en nu ga ik dus weer vijf kleuren gebruiken. Als je meer kleuren gebruikt wordt het al gauw te druk, vind ik.

Ik ben nog niet begonnen aan de deken, omdat ik eerst het ledikantdekentje en een tas die ik aan het haken ben af wil maken. Maar de bolletjes liggen al op de kast als extra aanmoediging om deze projecten snel af te ronden. Zelf ben ik echt verliefd op de kleurtjes. Wat vind jij ervan?

Liefs,

Mirjam

EĆ©n gedachte over “Haakperikelen #4 Kleuren nieuwe deken.”

  1. Wat een leuke kleurtjes zeg!
    En helemaal met de kleurkaart erbij krijg je gelijk zin om aan de slag te gaan (snap ik wel, heb ik ook als ik een nieuw concept/moodboard voor school moet verzinnen)
    Ben benieuwd hoe deze deken gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *