Bijbel journaling #1 Ezechiël 36

De eerste bladzijde die ik je uit mijn Journaling Bijbel ga maken, was ook de eerste die ik maakte met waterverf. Dat was wel even spannend, want verven in de Bijbel was nog weer een stapje verder dan tekenen met potlood. Ik was heel bang dat het door zou drukken, zelfs nadat ik het had voor behandeld met Gesso. Maar niets bleek minder waar, zelfs de pen drukte niet door, dat was bij de andere bladzijden (waar ik dus geen Gesso had gebruikt) wel het geval. Dat betekende feestelijk nieuws, want dan kan ik dus in principe op iedere bladzijde wat tekenen. Hoewel, ik heb voor het jaar 2017 een nieuwe Journaling Bible gekocht, de ESV Single Column Journaling Bible, deze heeft iets meer ruimte naast de tekst. Maar, deze bladzijde heb ik gemaakt in mijn ‘oude’ Bijbel, want deze heb ik de dag voor Kerst gemaakt.

Clean

In die week ontdekte ik het liedje ‘Clean’ van Nathalie Grant. Ik vond hem direct mooi en begon stukjes overal te letteren, in m’n Bullet Journal, in mijn speciale handletter boekje en toen vormde in mijn hoofd het plan om het ook in de Bijbel te gebruiken. Ik koos Ezechiël 36, hier gaat het over het herstel (restoration) van het volk Israël. Omdat ‘restoration’ ook een van de thema’s van het lied is, vond ik het wel passend. En God beloofd in dit gedeelte ook om Zijn volk schoon te maken, Hij zal hun ongerechtigheden weg wassen.

Hoe heb ik het gedaan?

Allereerst heb ik met Gesso de bladzijde voorbewerkt. Ik wilde eerst wachten tot het uit zichzelf droogde, maar uiteindelijk was ik te ongeduldig en heb ik toch maar de föhn erbij gepakt (ook omdat ik 2 lagen wilde) Binnen no time kon ik aan de slag. Ik heb eerst de tekst geletterd. Terwijl de Gesso aan het drogen was (toen ik nog niet was gaan föhnen) had ik het al geoefend. Ook oefende ik met zeepbellen schilderen. Het is al een tijd geleden dat ik met verf had gewerkt en nog langer geleden dat ik met waterverf werkte. Maar uiteindelijk is het best goed gelukt, vind ik zelf. En toen in de Bijbel… met behulp van potjes, washi tape rolletjes en zelfs het dopje van mijn flesje tekende ik rondjes en ging die met verf inkleuren. Uiteindelijk, toen dat droog was, nog ‘glimmertjes’ (ik weet niet hoe die dingen officieel heten, maar jullie begrijpen hopelijk wat ik bedoel) erop getekend en klaar was mijn eerste waterverf avontuur in de Bijbel.

Ik vond het erg fijn werken en heb inmiddels meerdere bladzijden in de Bijbel gemaakt met waterverf. Deze kun je de volgende weken verwachten op mijn blog. Destijds nam ik een ‘risico’, door in een keer een duurdere set waterverf te kopen (hoewel het qua prijs nog wel meeviel hoor!), maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik geniet er enorm van! Hopelijk blijft het, ook als school weer begint, een bezigheid die ik vaak kan verrichten!

Liefs,

Mirjam

2 gedachten over “Bijbel journaling #1 Ezechiël 36”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *