Bijbel Journaling #6 Dichtbij God overzicht

Hoi!

In de maand januari deed ik mee aan een Bijbel Journaling Challenge van Sestra for you, bedacht door Els Hartog en gisteren maakte ik een flipthrough filmpje.

Dat was lastiger dan ik dacht, want dan sloeg ik weer een bladzijde over, dan bleven er weer bladzijden aan elkaar plakken, maar uiteindelijk is het gelukt. Hoewel… ik ben toch één bladzijde vergeten. Virtueel koekje voor degene die met behulp van de overzichtsfoto’s en het filmpje kan zien welke het is.

Via de app Layout, van Instagram maakte ik een aantal overzichtsfoto’s, waarop alle bladzijden te bewonderen zijn, voor wie het filmpje te snel vind gaan, of gewoon iets wat uitgebreider wil bekijken.

Van links naar rechts en van boven naar beneden: 1 Johannes 4: 9-14, Psalm 121, Zefanja 3:17, Johannes 14: 1-3, Handelingen 2: 25-28, Jesaja 41:9-10, Lukas 19:1-10, Jeremia 23:23-24 en Handelingen 17:22-26

Van links naar rechts en van boven naar beneden: Psalm 23, Exodus 34:29-35, Jakobus 4:8, Exodus 33:7-11, Psalm 73: 23-28, Job 5:8-10, Filippenzen 4:5-7, 1 Koningen 19: 10-13 en Psalm 143

Van boven naar beneden en van links naar rechts: Johannes 17:20-26, Jesaja 55:1-7, 1 Korinthe 6:19, Deuteronomium 4:4-7

Van links naar rechts en van boven naar beneden: Jozua 1: 5-9, Genesis 3: 8-9, Psalm 91, Jesaja 7: 14

Links: Genesis 5:21-24, rechtsboven: Openbaring 21:1-8, rechtsonder: Psalm 84

En dat waren ze allemaal. Zo in dit overzicht is het superveel, maar mijn Bijbel is nog lang niet vol. Dus ga ik deze maand weer verder. Deze keer doe ik niet mee met een challenge, maar werk ik een Bijbels dagboek door, wat ik al heel lang heb. Ik heb het alleen nooit uitgelezen. Het is een dagboek bij het Bijbelboek Spreuken, maar er worden ook veel andere gedeeltes gelezen. Spreuken intrigeert mij, dus mijn woord voor dit jaar om bij te journalen (heel hip onder journalers ;-)) is ‘Wisdom’. Hier hoop ik binnenkort wat van te laten zien.

Ook wil ik nog een paar journaling bladzijdes uitlichten, dus de komende drie weken vind je op dinsdag een post met een van de bladzijdes die je in dit bericht ook al hebt gezien.

Ik heb de challenge als heel waardevol ervaren. Ik heb veel geleerd over God en ook over mezelf. Ik moet toegeven dat het soms best zwaar was om elke dag te journalen, zeker als ik gewerkt had. Daarom werk ik nu het dagboekje door, een beetje op mijn eigen tempo. Afgelopen zondag heb ik bijvoorbeeld twee bladzijden gedaan, terwijl ik zaterdag niet gejournaled had. Ik lees het gedeelte dan wel door en verzin vaak in m’n hoofd al wel wat ik ga maken, maar maak het pas als ik er tijd voor heb.

Persoonlijk vind ik niet alle bladzijden even mooi, maar hé, daar had ik pas een berichtje over geschreven hè 😉 Welke van de bladzijden vind jij het mooist/interessantst/leukst?

Liefs,

Mirjam

2 gedachten over “Bijbel Journaling #6 Dichtbij God overzicht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *