Haakperikelen #5 Sleutelhangers

Haken is hip. Haken is heerlijk. Haken is… ik kan geen woord meer met een H verzinnen, maar het is in ieder geval een verslaving van mij. Gelukkig valt het in de categorie positieve verslavingen en zijn de kosten nog wel een beetje te overzien. Naast dekens haak ik ook kleinere dingen, zoals omslagdoeken, knuffels en sleutelhangers.

Vandaag laat ik van die laatste categorie laat ik vandaag wat zien. Ik heb ze al wel een tijdje geleden gemaakt, maar dat mag de pret niet drukken. Van mijn kerk hebben we twee keer per jaar een verkoping, eentje in de winter (winterfair) en eentje in juni (rommel- en activiteitenmarkt). Op beide staan mijn schoonzus en ik onze kaartjes aan de man (meestal vrouw) te brengen. Maar niet alleen kaartjes, sinds een jaar hangen er ook verschillende gehaakte sleutelhangers bij. Op de winterfair afgelopen jaar gingen deze erg goed, in de zomer wat minder. Zaterdag 18 februari is de volgende winterfair weer. Gelukkig heb ik nog een aardige voorraad sleutelhangers, want ik ben nu veel te druk met het haken van het ledikantdekentje en mijn nieuwe deken.

Dit zijn de drie soorten sleutelhangers die ik maak: ijsjes, cupcakejes en koffiekopjes. Het ijsje is van een patroon wat ik online vond en de cupcake en het koffiekopje komen uit the big book of little amigurumi, een boek wat ik alweer twee jaar geleden aanschafte (en waar ik te weinig uit doe :-P). Met wat veiligheidsoogjes, gekleurde splitpennen en borduurgaren maak ik er schattige kawaii sleutelhangers van. Ik vind ze leuk, jij ook?

Liefs,

Mirjam

3 gedachten over “Haakperikelen #5 Sleutelhangers”

  1. wat een leuke sleutelhangers! gewoon katoen? ik haak tegenwoordig sleutelhangers met een heel dun draadje en haaknaald 1,25 zo kan je alle kleinere knuffels als sleutelhanger maken!

    1. Ja, ik heb ze gehaakt met katoen van de Action. Een tijdje geleden kon je van die pakketjes kopen met acht of tien kleine bolletjes. Uit een bolletje haalde ik precies genoeg voor 2 ‘onderdelen’.
      Met dat dunne draadje zou ik ook eens moeten proberen, dat lijkt me wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *