Weekly #7 Gedoe

Ik kon geen betere titel verzinnen dan wat er nu staat. Het past gewoon het beste bij de omschrijving van deze week. Benieuwd? Lees dan snel verder! 

Het weekoverzicht in mijn Bullet Journal. Van afgelopen vrijdag en zaterdag is er erg weinig gekleurd, dit omdat ik daar eventjes weinig behoefte aan had. Mijn hele weekend werd namelijk een beetje in de war geschopt 😉

Op zondag waren mijn ouders weer thuis. Heerlijk. ’s Ochtends met mijn moeder naar de kerk geweest en na de dienst kwamen mijn broer, schoonzus en nichtjelief koffie drinken. ’s Middags waren mijn ouders naar mijn oudste broer en schoonzus gegaan.  Ik bleef thuis en voelde me opeens verdrietig. Waarom precies wist ik niet, maar ik had even nergens zin in. Nadat ik mijzelf vermaand had ben ik gaan Bijbel journalen (twee bladzijdes), heb ik een prekening gemaakt en ten slotte mocht ik van mijzelf beginnen aan de nieuwe deken voor mijn eigen bed. Het ledikantdekentje was nog niet helemaal klaar, maar dat gaf deze keer niet.

Op maandag ging ik naar de dokter. Ik had al zo lang last van m’n darmen en allerlei vage klachten, dat ik besloot dat het tijd was om de beste man raad te plegen. De beste man was heel erg druk, want het spreekuur had bijna een uur uitloop. Uiteindelijk dacht de dokter wel dat ik het Prikkelbare darm syndroom had, maar voor de zekerheid moest ik toch even mijn bloed laten prikken. Daar moest ik ook weer lang wachten in de wachtkamer, maar het kon gelukkig wel meteen, ik hoefde niet nuchter te komen.

Op dinsdagavond had ik weer een collegeavond. Ik besloot om maar eens een foto te nemen van het prachtige gebouw (a).

Woensdag was ik de eerste twee uur vrij, maar ik voelde me nog steeds erg moe, ook al had ik redelijk veel geslapen. Mijn lessen gingen ook middelmatig. In de brugklas legde ik de Present Simple uit. Dat was een enorme uitdaging, maar wel erg leuk om te doen. ’s Middags was er een wisselstoring tussen Utrecht en Gouda, dus dat werd een heel gedoe met de trein. Ik besloot, toen de trein voor de tweede keer bijna bij Utrecht was, een foto te maken.

Donderdag had ik maar een kort dagje op school, uiteindelijk gaf ik alleen het eerste tot het derde uur les. En het tweede uur moest ik surveilleren bij een CITO toets, dus zo zwaar was het niet. Donderdagmiddag had ik niet zoveel energie en heb ik een poos op bed gelegen met een boek. Heerlijk. Erna was ik weer een beetje opgeladen en heb ik nog geoefend op mijn drills en wat Bijbel journaling gedaan.

Vrijdag kreeg ik de uitslag van het bloedonderzoek. Tegen alle verwachtingen in bleek ik coeliakie, beter bekend als gluten intolerantie, te hebben. Er ging natuurlijk van alles door mijn hoofd. Dit heb ik voor een deel al van mezelf af geschreven en dat stukje hoop ik vrijdag hier te publiceren. Uit mijn werk maar meteen een glutenvrij brood, glutenvrije koekjes en glutenvrije bolletjes gehaald. En mijn moeder heeft zaterdag een keukenkastje goed schoongemaakt en daar staat nu mijn brood, mijn beleg en dergelijke in.

Zaterdag ben ik met een vriendin wezen lunchen. Best een uitdaging, want heel veel dingen mag ik nu opeens niet meer. Uiteindelijk had ik wel een glutenvrij broodje met een omelet – die hopelijk ook glutenvrij was. ’s Avonds had ik mijn eerste écht moeilijke moment. Mijn ouders aten bami (die nog over was van toen we een keer eten hadden gehaald bij de Chinees) en ik had een salade met gerookte kip, aardbei, avocado en pecannoten. Dat is natuurlijk ook lekker, maar ik ben dol op bami. Gelukkig bestaat er ook glutenvrije mie en gaan we binnenkort vast weer bami eten. Maar dan zonder gluten.

Zo, dat was een veelbewogen week. Hoe was die van jou?

Liefs,

Mirjam

3 gedachten over “Weekly #7 Gedoe”

  1. Zo wat een week zeg! Dat is even schrikken zoiets te horen krijgen als je het niet verwacht! Mocht je tips recepten of ergens tegen aanlopen mail me gerust hè! Ik eet zelf namelijk ook geheel glutenvrij. Veel succes in de zoektocht en hopelijk voel je jezelf snel beter en heb je meer energie!
    Veel liefs meia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *