Favourites #1 Bible Journaling

Het lijkt me leuk om in dit postje te laten zijn wat mijn favoriete benodigdheden zijn bij het Bijbel Journalen. Veel kijkplezier!

  • Nummer 1 is natuurlijk de Bijbel. Ik heb twee journaling Bijbels. Mijn eerste Bijbel was een NIV, maar eind 2016  bestelde ik toch de ESV Single Column journaling Bible. Deze bevalt me iets beter. Hij heeft een groter lettertype en dus minder tekst op een bladzijde, wat ervoor zorgt dat je meer ruimte hebt per hoofdstuk om te journalen. De NIV heeft bijvoorbeeld maar enkel een dubbele bladzijde bij het boek Jona, terwijl de ESV er wat meer heeft.
  • Nummer 2 Washi tape. Zo heb ik het nu geordend en tot mijn schaamte moet ik bekennen dat dit nog niet eens alles is. Nu gebruik ik het ook veel, voor het maken van kaarten, mijn bullet journal en Bible Journaling, maar het zijn er nog steeds gigantisch veel. En nu heb ik voor mijn verjaardag ook nog meer washi tape gekregen…
  • Nummer 3 zijn pennen. De zwarte pennen zijn een fineliner en een brush pen van Faber Castell, ze schrijven zo ontzettend fijn. Ik gebruikte eerst Staedtlers en Microns, maar sinds ik deze heb, gebruik ik eigenlijk alleen deze nog maar. Ik wil graag een complete set hebben, deze kocht ik los bij de boekpresentatie van ‘Creativitijd met de Bijbel’. Ook mijn witte Signo uniball pen is favoriet. Ik kocht deze in Engeland afgelopen zomer en kon niet vermoeden hoeveel ik van hem ging houden.
  • Nummer 4 staat symbool voor stempels. Ik gebruik ze niet veel, maar vind het heerlijk om ze in de Bijbel te kunnen gebruiken.
  • Nummer 5 is gesso. In het begin durfde ik nog geen verf te gebruiken in mijn Bijbel, maar in december 2016 waagde ik de sprong. Sindsdien is gesso en waterverf niet meer weg te denken in mijn favoriete items lijstje.
  • Nummer 6 zijn de gelatos krijtjes van Faber Castell. Ik werk ook met de krijtjes van de Lidl, maar ik houd van luxe. Wel een beetje, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de gelatos krijtjes gewoon fijner vind.
  • Nummer 7: waterverf! Om te oefenen had ik eerst dat kleine doosje, met 12 kleurtjes van Van Gogh / Royal Talens gekocht. Daar heb ik inmiddels al superveel mee gedaan. En afgelopen zondag kreeg ik van mijn ouders een set van Winsor & Newton met maar liefst 45 napjes! Je begrijpt vast wel dat ik daar heel erg blij mee was!
  • Nummer 8 gebruik ik niet vaak met Bible Journaling, maar als ik met potlood werk, is het met deze potloden. Derwent Coloursofts. Ik ben echt een groot van fan deze potloden. Naast Bible Journaling gebruik ik ze ook voor mijn prekeningen.
  • Nummer 9 zijn stickers die ik ook op de boekpresentatie van het boek van Linette Trapman kocht. Het zijn echt van die dingen die een bladzijde net af kunnen maken!
  • En last but not least: nummer 10, de paperclips. En vooral in combinatie met lint. Ik vind het heerlijk om die dingen zelf te maken en vind ze ook heel erg leuk staan in de Bijbel.

Dit waren mijn huidige favoriete items voor Bible Journaling. Wat voor mij een groot voordeel was toen ik begon met Bible Journaling, dat ik heel veel spulletjes al had. Fineliners, washi tape, mooi papier en dergelijke gebruikte ik ook al voor het maken van kaarten, handlettering en scrapbooking. Maar goed, ik houd ook van nieuwe spulletjes en heb daarom nog wel wat nieuwe dingen gekocht. Maar voor mijn doen valt het mee 😀

Heb een mooie dag!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *