Bijbel Journaling #10 40 dagen tijd

Ik heb een tijdje getwijfeld of ik mee zou doen aan deze nieuwe Bijbel Journaling challenge, maar vorige week dinsdag, een dag voor het begon, heb ik toch de knoop doorgehakt. Het is een prachtige manier om creatief bezig te zijn in de 40 dagen tijd. Andere jaren las ik het boekje ‘En de engelen zwegen’ van Max Lucado (wat zeker een aanrader is), maar verder deed ik weinig extra’s. Nu dus wel. En als ik nog een bladzijde extra wil journalen, dan pak ik gewoon mijn dagboek over Spreuken erbij. 

Bij de challenge heb ik het natuurlijk over de challenge van Betuelle. En vandaag laat ik jullie de tweede bladzijde zien die ik maakte. Donderdagavond had ik niet zoveel zin in Bijbel Journaling, maar ik heb mezelf eroverheen gezet. Om half 10 begon ik aan deze bladzijde en ik was half 12 klaar (tussendoor heb ik nog wat anders gedaan hoor, terwijl de verf aan het drogen was).

Tijdens het lezen van de tekst was er een woord wat mij in het bijzonder aansprak. ‘Ransom’. Losgeld. Het enige Losgeld dat goed genoeg was om ons mensen vrij te kopen was het bloed van Jezus, het Lam van God. Een zin die meteen door mijn hoofd schoot was: ‘His wounds have paid my ransom,’ uit het lied How deep the Father’s love for us. Ik bedacht dat een rood/oranje achtergrond wel mooi zou zijn en op de voorgrond het silhouet van een heuvel met een kruis erop. Dus dat heb ik gedaan:

Allereerst maakte ik de achtergrond, ik begon met de gele verf en liet dit overlopen naar oranjerood. Erna tekende ik met de zwarte ecoline brushpen het kruis en de heuvel en kleurde deze hier ook mee in. Terwijl dat droogde heb ik geoefend met de letters, hoe ik ze zou opschrijven (en ook wat gedronken met mijn ouders, want zoals ik al schreef had ik tussen half 10 en half 12 ook nog wel andere dingen gedaan). Toen de verf eenmaal droog was heb ik de letters ook op het papier gezet, dat vind ik altijd wel spannend, gelukkig gaat het bijna altijd wel goed! Erna maakte ik de letters nog wat mooier met de witte pen. Een washi tapeje met drie kruizen (symbool voor de 40 dagen tijd in mijn Journaling Bijbel) maakte het af, vond ik eerst. Maar toen bedacht ik me dat het ook wel mooi zou zijn om op het zwarte washi tape de tekst te schrijven die vooraf gaat aan ‘His wounds have paid my ransom’. Namelijk: ‘This I know with all my heart’. Want daar gaat het in Openbaring natuurlijk ook om, weten dat we achter het bloed van het Lam veilig zijn. Ik had eerst een paperclip met lint, maar dat vond ik toch niet echt passen bij de bladzijde. Maar, de paperclips die ik van Anna Laura kreeg, vond ik er wél bij passen. En toen vond ik de bladzijde af.

Hoe geef jij invulling aan de veertig dagen tijd?

Liefs,

Mirjam

Eén gedachte over “Bijbel Journaling #10 40 dagen tijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *