Prekening #1 God zien

Hoi!

Welkom bij mijn eerste post over mijn prekeningen. Het idee voor het tekenen bij de preek kwam door een opmerking van Anna Laura. In april 2016 hebben wij elkaar voor het eerst echt ontmoet en we hadden het, onder andere over handlettering en tekenen. Zij maakte een opmerking over (volgens mij) de zanger van de Amerikaanse band 10th Avenue North die regelmatig tekeningetjes maakte bij de preek. Dat leek mij wel wat…

Ik kon me al een tijdje minder goed concentreren tijdens de dienst. Meeschrijven hielp niet echt meer. Maar sinds ik mijn prekeningen maak, gaat het een stuk beter. Ook kan ik de preken beter onthouden. Vandaag laat ik je de prekening zien die ik op Tweede Kerstdag maakte. Het was niet echt een Kerstpreek, dat vond ik wel een beetje jammer, omdat er dan veel kinderen (voor het eerst) in de kerk zijn en voor hen was het best een lastige preek.

Het ging namelijk over het zien van God. Of juist het niet zien. Dat wij als mensen God de Vader niet kunnen zien. Maar Christus is gekomen om ons het beeld van de Vader te tonen. ‘Christus opent het hart van de Vader’, zei de dominee. Dat vond ik een mooie samenvatting van de preek en daarom heb ik die op de linkerbladzijde geschreven. Vaak schrijf ik hier de tekst uit een lied, wat vaak ook een goede samenvatting is, of de hoofdboodschap goed weergeeft, maar nu hielp de dominee mij zelf.

Het idee voor de wolk kwam uit de geschiedenis van het Oude Testament, dat God neerdaalt in de tabernakel. Het werd vervuld van Gods heerlijkheid, een wolk. Ik heb een kleurovergang gemaakt, van geel naar blauw. Dat zul je nog veel vaker zien, want daar houd ik enorm van. Om het te maken en om ernaar te kijken. En het past bij heel veel dingen, vind ik.

Ik ben benieuwd wat je van deze prekening vindt. Laat het me weten in een comment!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *