Happy Single #2 Gallery of broken hearts

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen -en waarschijnlijk al wel wist- ben ik single. En dat vind ik -meestal- helemaal niet erg. Maar ja, dat ik single ben, betekent dat ook dat ik nooit verliefd ben? Nope, hoewel ik dat soms best wel graag zou willen. Vandaag deel ik je iets over mijnĀ Gallery of broken hearts. Nieuwsgierig geworden? Dan weet je wat je moet doen: verder lezen.

Mijn eerste vriendje had ik toen ik 14 was. Het was een kortdurende relatie van slechts 6 weken, waarin we elkaar enkele dagen zagen. Ik verbrak deze relatie, omdat ik tot de conclusie kwam dat we wel erg jong waren. Iets meer dan een jaar later kreeg ik mijn tweede vriendje, een klasgenoot. Maar onze jonge liefde was niet bestand tegen de omgeving en sommige verschillen leken -waarschijnlijk omdat we jong waren- onoverkomelijk.

Mijn derde vriendje kreeg ik, terwijl ik eigenlijk nog half verliefd was op iemand van school. Nadat de verkering uitging, ben ik nog minstens anderhalf jaar verliefd geweest op desbetreffende persoon, zonder enig resultaat šŸ˜‰

Tussen en na deze vriendjes heb ik nog talloze verliefdheden gekend. En wederzijds was het nooit, daar leek het in ieder geval niet op.

Na het lezen van het artikelĀ Wait to date until you can marry weet waarom ik nu eigenlijk zo vaak verliefd was en graag een relatie wilde.

In het artikel wordt gesproken over de verlangens van mensen. Ieder mens verlangt naar geborgenheid, erbij horen en genegenheid. We willen gekend worden en we willen geliefd worden. Ook ik. Vrijwel iedereen zoekt de vervulling van deze behoeften in romantiek. Maar ik ben er nu achter gekomen dat het belangrijker is om deze te dingen te vinden bij familie, vrienden en bovenal bij God. Bij Hem is geborgenheid, genegenheid, wordt je gekend en ben je geliefd.

Of ik nu ik dit weet en ervaar minder snel verliefd ben? Ja en nee. De afgelopen jaren, toen dit besef groeide, ben ik nog steeds verliefd geweest. Ik joeg mijn verlangens na en probeerde het in andere mensen te vinden. Maar ik merk wel dat ik het afgelopen jaar nuchterder hiermee om kan gaan. Misschien omdat ik volwassener ben dan eerst, niet meer een tienermeisje dat hartkloppingen krijgt van de glimlach van een willekeurige jongen. Maar ook omdat ik tot het besef gekomen ben dat de vervulling van mijn verlangens en behoeften alleen in God te vinden is.

Het verhaal van deze week is nog persoonlijker dan vorige week, dat vind ik eigenlijk ook wel heel erg spannend. Maar ik hoop dat ik anderen met deze verhalen wat kan leren en misschien ook helpen!

Liefs,

Mirjam

2 gedachten over “Happy Single #2 Gallery of broken hearts”

  1. Wat tof dat je hierover durft te schrijven! Wij singles moeten idd een boel verantwoording afleggen šŸ˜‰ ben benieuwd naar het vervolg!

    Grt Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *