Zelfs ik bak #1 Boekweitwraps

Hoi! Allereerst wil ik onze koning een fijne verjaardag wensen, mocht hij mijn blog toevallig lezen, ben ik dat in ieder geval niet vergeten ;-). Verder wil ik jullie een fijne Koningsdag wensen en deel ik in dit berichtje met jullie graag een recept!

Sinds ik de diagnose coeliakie heb gekregen (en sinds anderhalve week ook lactose-intolerantie) sta ik veel meer in de keuken. Ik sta lunches voor te bereiden en lekkere, glutenvrije tussendoortjes klaar te maken. Ik heb ook veel meer plezier in koken en bakken dan hiervoor. Op internet zijn heerlijke recepten te vinden en zoals ik in mijn weekly al schreef, schrijf ik nu alle recepten die ik vind in een mooie Leuchtturm 1917. Het eerste recept wat hierin staat, is er meteen eentje die ik zelf een beetje heb aangepast. Ik las het recept voor wraps op twee verschillende websites en mixte ze een beetje door elkaar en zo kwam ik op het volgende recept:

Tja, ik wilde wel een beetje en mooi handschrift op de dag die anders voor ‘handlettering’ en dat soort doeleinden wordt gebruikt. Kan je dit niet lezen, hier volgt alsnog het recept:

Benodigdheden:

  • 200 gram (glutenvrije) boekweitmeel
  • 300-400 ml water (ik gebruikte eerst 300, maar toen ik het gemixed was vond ik het mengsel aan de dikke kant, dus heb ik er nog 100 ml bijgedaan).
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Eventueel tijm of andere gedroogde kruiden (ik gebruikte een beetje tijm, maar dan echt zo weinig dat je het bijna niet ziet ;-))

How to:

  • Doe de boekweitmeel, zout en kruiden in een kom
  • Voeg water en ei toe en mix deze erdoor met behulp van een keukenmachine, mixer of spatel
  • Doe een klontje boter in de braadpan en bak de wraps. Ik gebruikte een soeplepel om het beslag in de pan te doen en een soeplepel schep was genoeg voor één wrap.

Het is echt supersimpel! Zelfs ik kan het. Ik haalde hier 8 wraps uit, de eerste mislukte helaas, maar de rest paste wel. Ik heb ook een aantal dingen bedacht die je erop kunt doen (genaamd ‘toppings’ in het receptenboek omdat ik zo gauw geen andere naam wist).

Hier een paar voorbeelden:


Op de linkse wrap zit heksenkaas (de originele, maar ik heb ook al een recept gevonden om dat zelf te maken, dus dat is helemaal tof!), rode paprika en licht gekruide kipblokjes (cajun kruiden, die vind ik super lekker!)

Op de middelste wrap zit Harissa (ik had nog nooit van dit pittige goedje gehoord, totdat ik in een receptenboek wat ik een maand geleden van mijn tante kreeg, het moest gebruiken voor die rijstsalade. Het is dus ook lekker als spread op een wrap, niet te veel doen, want dan wordt het heel erg pittig), avocado (jammie) en ei.

Op de rechtse wrap zit ook weer Harissa en verder nog veldsla en weer die lichtgekruide kipblokjes.

Maar er zijn vast nog veel meer dingen te verzinnen om op deze wrapjes te doen. In mijn receptenboekje schreef ik trouwens ook een ‘review’. Als je het niet kunt lezen, hier komt het: De wraps zijn an sich niet zo bijzonder, maar het gaat natuurlijk om wat je erop doet. Zelf vind ik rode paprika en heksenkaas heerlijk, maar ook de andere combi’s mogen er zijn. En dat meen ik ook. De wraps op zichzelf zijn een beetje smakeloos (toch iets meer tijm :P), maar je kunt ze dus wel lekker maken met wat je erop doet.

Wat doe jij altijd op wraps die je als lunch eet? Heb je nog leuke ideeën voor mij?

Liefs,

Mirjam

2 gedachten over “Zelfs ik bak #1 Boekweitwraps”

    1. Er zit idd lactose in. Toen ik de wraps at wist ik nog niet dat ik lactose-intolerant was. Ik heb inmiddels een recept gevonden om het zelf te maken en daar heb ik lactosevrije roomkaas voor gebruikt, dan kan het dus wel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *