Bijbel Journaling #2 Jesaja 7:14

De bladzijde die ik je vandaag ga laten zien, had ik eigenlijk veel later pas ingepland. Maar dat was voordat ik de bladzijde daadwerkelijk maakte en de Bijbelstudie deed. Maar ik vond het zo mooi, dat ik het eerder aan je wilde laten zien.

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen doe ik mee met de Bible Journaling challenge van Sestra. Tot nu toe kan ik het redelijk bijbenen allemaal, maar ja, de vakantie is nu voorbij, dus ik ben heel benieuwd of het zo blijft! Dinsdag 3 januari las ik Jesaja 7:14. Voor mezelf, tijdens de Bijbelstudie die ik doe voordat ik ga journalen, heb ik drie vragen/punten bedacht waar ik een antwoord op geef (in een apart notitieboek). De eerste is de context van het gedeelte, de tweede wat de ESV studiebijbel bij dit gedeelte zegt en als derde wat het voor mijn persoonlijk leven betekent.

God met ons

Bij dit gedeelte had ik stiekem voordat ik ging beginnen al iets bedacht. Ik wilde gebruik maken van het lied ‘God is with us’ van Casting Crowns, maar toen ik het gedeelte las en de studiebijbel kreeg ik toch een ander plan. De context van Jesaja’s profetie over de geboorte van Immanuël is namelijk dat koning Achaz zijn vertrouwen op de koningen van Assyrië heeft gesteld, in de strijd tegen de Syriërs. Jesaja roept Achaz ertoe op om op God te vertrouwen. Hij zegt dat Achaz een teken mag vragen, Achaz weigert, maar God geeft zelf een teken. Wat de naam Immanuël betekent weet het kleinste kind ongeveer. God met ons. Dat is Gods teken. Niet als de koning van Assyrië met Achaz is, maar als God met hem is kan hij de Syriërs verslaan. Er stond bij: God is a far more reliable ally. God is een veel betrouwbaardere bondgenoot.

Daarom heb ik ervoor gekozen om in mijn Journaling Bible driehoeken te maken als achtergrond (dat stond al wel op mijn lijstje, om een keer te doen), omdat (en ik heb het nog even gecheckt) een driehoek de sterkste constructie is. Eigenlijk een cirkel, maar volmaakt ronde cirkels bestaan er niet en daarom hebben deze altijd een zwakke plek. Zo is de achtergrond én leuk én heeft het ook nog een symbolische betekenis.

Een paar weken terug vond ik het nog een gek idee om Nederlandse teksten in een Engelse Bijbel te tekenen, maar daar heb ik me inmiddels al overheen gezet. Daarom is het een Nederlandse tekst geworden. Oké. Ik denk dat ik nu wel genoeg gepraat heb, hier is het resultaat:

Hoe heb ik het gedaan?

Ik heb, net als de vorige keer, de bladzijde ingesmeerd met Gesso (2x). Tijdens het drogen doe ik dan mijn Bijbelstudie (ik heb geleerd om niet meer zo ongeduldig te zijn en de föhn erbij te pakken). Erna heb ik de driehoeken erop getekend, met fineliner. Vervolgens koos ik kleuren voor de achtergrond. Omdat de andere twee bladzijden die ik in deze Bijbel had gemaakt een beetje donker van kleur zijn, wilde ik nu wat lichters. Gek misschien, maar dat vond ik belangrijk! Ik testte de kleuren eerst ergens anders op, en begon ze toen volgens een patroon in te kleuren. Ik weet nog steeds niet precies hoe, maar ik vind het zo best leuk geworden.

Vervolgens heb ik het een nachtje laten drogen. Ik had namelijk al een keer gehad dat de verf niet helemaal goed droog/gehard was en dan is het lastig schrijven met een fineliner. De dag erna maakte ik de tekst erop. Dat had ik al wel een paar keer geoefend op een los blaadje. Ik koos voor de witte stift. Ik had hem nog niet zoveel gebruikt en vond het nu wel een keertje tijd ;-). Ten slotte trok ik om de letters nog met zwarte fineliner een randje.

Nou, het verhaal is wat langer geworden dan mijn oorspronkelijke bedoeling, maar ik hoop dat jullie juist de achtergrondverhalen bij mijn journaling keuzes leuk/mooi vinden!

Liefs,

Mirjam

Eén gedachte over “Bijbel Journaling #2 Jesaja 7:14”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *