Favourites #3 Mijn hobbykamer

Ik wist zo gauw niet waar ik de tour door mijn hobbykamer, die ik afgelopen maandag beloofde, onder moest brengen. Maar toen dacht ik: mijn hobbykamer is mijn favoriete kamer in het huis, dus het kan wel bij favourites. Goed gevonden, toch? Enne… deze post wordt verder niet gesponsord door IKEA, hoewel dat er misschien wel op lijkt 😉

Dit is het eerste wat je ziet als je de kamer binnen komt lopen, een rechtopstaande ladekast (IKEA). Hierin zitten alleen maar spulletjes in om kaarten te maken, zoals scrappapier, kaarten en stempels. Een deel van die spullen gebruik ik ook voor andere hobby’s, bijvoorbeeld de stempels voor Bijbel Journaling. Ik heb twee prullenbakken, want ik doe natuurlijk wel netjes aan afvalscheiding. Ik heb een prullenbak voor plastic en eentje voor papierrestjes. Ook staat er een bed in deze kamer, met een door mij gehaakte sprei. Vroeger was dit de kamer van mijn oudste broer, nu is het een logeerkamer en mijn hobbykamer. Want we hebben nóg een logeerkamer (de kamer van mijn jongste broer). Handig, twee getrouwde broers 😉

Deze kast staat haaks op de ladekast, die je in de linkerhoek nog ziet. Ook deze kast is gewijd aan kaarten maak spulletjes. De laatste tijd doe ik het weer erg veel, dus dat is mooi! De rechterhelft van deze kast is bestemd voor de gemaakte kaarten en andere dingen die met de verkoop van de kaartjes te maken hebben. Aan de linkerkant zitten gekleurde vellen papier en nog meer scrappapier én snijmallen, die zitten in die zwarte mappen. Zowel de kast als de zwarte bakken komen bij de IKEA vandaan.

We draaien weer een stukje verder en bij het voeteneind van het bed staat weer een kast, weer eentje van de IKEA. Deze heb ik zelf in elkaar gezet (dat weet ik nog ;-)). Hierin zitten allerlei haakspulletjes in. Maar ook vilt, ik maakte ‘vroeger’ naamslingers met vilt en knopen… Daarover gesproken, ik moet er nog steeds 2 maken. Ik heb er namelijk eentje gemaakt toen mijn oudste nichtje geboren werd, maar ik heb nog een nichtje en een neefje gekregen, dus mijn schoonzussen hebben gezegd dat ze het leuk vinden als ik er voor die kindjes ook eentje maak. We gaan het zien.

Voor dit haakkastje staat een tafeltje (ook van de IKEA) met daarop een snij- en embossingmachine (daar heb ik toch zo ongelooflijk veel plezier van!) en een ‘gewone’ snijmachine. In de mand onder het tafeltje zaten eerst al mijn bolletjes katoen, maar die heb ik uitgezocht en zitten nu in het haakkastje.

Haaks op het haakkastje (dat klinkt zo leuk) vinden we wat ‘vroeger’ boekenkastjes maken. In mijn slaapkamer, die naast deze kamer ligt, heb ik ze ook en zijn het nog steeds boekenkastjes. Ik was een jaar of 5 toen we kamers op de zolder hebben laten maken. Ik weet niet wiens idee was, maar ik vermoed van mijn vader, om gebruik te maken van de schuinte en hier boekenkasten van te maken. Anywayz…. in deze kast liggen een paar spullen voor scrapboeken (links), voorraadboeken voor Churchdrawingthingies en Bullet Journaling (boven in het midden), schrijfspulletjes zoals notitieboekjes en aantekeningen van mijn vorige verhalen (onder in het midden), tekenspulletjes (linksboven) en tijdschriften (linksonder). Ervoor het super handige karretje van, jawel, de IKEA. Bovenop staan bloempotjes en glazen potjes waar ik al mijn stiften, pennen en penselen in bewaar.

En ten slotte nog mijn trots, het bureau. Ik had het, voor de foto even goed opgeruimd, maar meestal is het er niet zo netjes ;-). Het bureau en ook het kastje eronder komen natuurlijk ook weer bij de IKEA vandaan. Wat eigenlijk niet 😉

In de lades aan de linkerkant zitten stickers en embelishments die ik zowel voor Bijbel Journaling als kaarten maken gebruik. In de middelste lades zitten mijn handlettering spulletjes en in de rechterladen zit alles voor Bijbel Journaling. Erbovenop staan nog mijn dozen met washi tape en andere handige spulletjes.

Zo, dat was de rondleiding door mijn hobbykamer. Ik besef, door het schrijven van dit bericht, dat ik het echt getroffen heb met zo’n kamer. Enne… misschien begrijpen de mensen die dit lezen wel waarom ik nog niet zoveel zin heb om op mezelf te gaan wonen, de kans is groot dat ik daar niet zo’n heerlijke hobbykamer zal hebben. Tijdens het opruimen van mijn hobbykamer ben ik er ook achter gekomen dat ik écht heel erg veel spullen heb en dus voorlopig niks nieuws hoef te kopen. Echt niet. Ik ben benieuwd hoe lang ik dat volhoud, jij ook?

Liefs,

Mirjam

2 gedachten over “Favourites #3 Mijn hobbykamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *