Zelfs ik bak #2 Pizza(bodem)

Hoi!

Vorige week woensdag had ik ontzettend zin in pizza. Bij de Domino’s hebben ze ook glutenvrije pizza’s, maar dan kan je maar uit twee soorten kiezen. En ik had net zo’n zin in Barbecue-Chicken-Bacon pizza. Omdat het mijn beurt was om te koken besloot ik om zelf maar een pizza te gaan maken. 

Allereerst het recept voor de pizzabodem. Dit heb ik hier vandaan: www.missglutenvrij.nl, maar ik had het verdubbeld, omdat ik een grote plaatpizza maakte. Maar dat bleek toch iets teveel te zijn, het deeg proefde nog een beetje degig. Nu heb ik voor de volgende keer de ingrediënten keer 1,5 gedaan, dit dus:

 • 375 Brot-Mix B (Schär)
 • 12 gram gedroogde gist
 • 275 ml lauwwarm water
 • 4,5 el olijfolie
 • 40 gram crème fraiche (oké, dit maakt de pizza niet lactosevrij, ik nam een lactase supplementje, maar je kunt er ook lacosevrije yoghurt in doen, las ik ergens)
 • 1,5-2 tl italiaanse kruiden

En zo maak je de bodem:

 • Verwarm de oven voor op rijsstand (40 graden celsius)
 • Meng het meel met de gist, maak een kuiltje in het meel en voeg de rest van de ingrediënten toe.
 • Mix het deeg zo’n drie minuten met de deeghaken (écht ideaal zo’n keukenmachine.
 • Verdeel het deeg over de bakplaat, dek het af met huishoudfolie en laat het 20 minuten rijzen
 • Haal na 20 minuten de bodem uit de oven en zet die op 200 graden.

En dan nu het beleg, dat is volgens eigen inzicht. Deze ingrediënten gebruikte ik:

 • barbecuesaus, ongeveer 100 ml
 • 250 gram gegrilde kipreepjes
 • 1 pakje bakbacon
 • 3 paprika’s
 • 2 kleine rode uien
 • knoflooksaus, ongeveer 50 ml (van Remia is glutenvrij en ik dacht ook lactosevrij)

Ik bestreek de pizza met barbecue saus, van Calvé. Die was volgens mij ook niet lactosevrij, terwijl die van Remia dat wel is. Maar ja, ik had toch al een lactasesupplementje op. Na de saus volgde de bakbacon. Erna de paprikas en rode ui eroverheen. Omdat ik drie verschillende kleuren paprika’s heb gebruikt ziet het er ontzettend vrolijk uit, vind ik zelf. Tenslotte nog de gegrilde kip en over een deel knoflooksaus. Niet over alles, omdat mijn moeder niet zo van knoflooksaus houdt.

Dan bak je de pizza nog 20 minuten af in de (inmiddels) oven op 200 graden.

Mijn ouders vonden de pizza lekker en ik ook wel. Al hoop ik dat het de volgende keer nog lekkerder wordt, doordat ik minder deeg gebruik en dat de pizza minder degig is.

En misschien kan ik van het deeg ook wel gewone, kleine broodjes maken. Ik vond het, na al mijn ervaringen met glutenvrij brood, lekker smaken!

Heb jij ook weleens pizza gemaakt? Wat is jouw favoriete ‘topping’ op een pizza?

Liefs,

Mirjam

 

 

Eén gedachte over “Zelfs ik bak #2 Pizza(bodem)”

 1. Oeh jammie, pizza! Een van mijn favoriete dingen om te eten! Het liefst eet ik een hawaii pizzo of een pizza met verschillende soorten salami. Waar heb jij trouwens de lactase supplementjes vandaan? Wil ze nl ook heel graag :).
  Liefs, Anna Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *