Happy Single #3 Waarom Happy Single

Vandaag weer een berichtje over mijn vrijgezellenbestaan. Hoewel, vandaag wordt het, volgens mij, niet zo persoonlijk. Niet zo persoonlijk als de vorige keer in ieder geval. Vandaag drie redenen waarom het zo belangrijk is om happy single te zijn. Dat is wat minder op persoonlijke ervaringen gebaseerd, maar is een soort mindset die ik elke dag probeer vast te houden. 

1. Je hebt weinig invloed op het feit dat je single bent. Natuurlijk, je kunt ontzettend veel daten, zorgen dat je veel mensen (en dus mogelijke partners) ontmoet, je kunt je zelfs inschrijven op een datingsite. Maar uiteindelijk kun je zelf niet beïnvloeden wie er voor je valt. Die dingen gebeuren of die dingen gebeuren niet. Je kunt hier heel chagrijnig over worden, of boos (en geloof me, dat ben ik ook weleens), maar dat maakt je geen prettiger mens.

2. Een beroemd citaat is: If you can’t be happy, being single, you can’t be happy in a relationship. Als je niet gelukkig met jezelf bent, dan kan je ook niet gelukkig zijn in een relatie. Je neemt jezelf mee in een relatie. Zelf vind ik het belangrijk om van jezelf te houden, ontdek wie je bent en word eerst en vooral gelukkig met jezelf! Je (persoonlijke) problemen verdwijnen niet als sneeuw voor de zon wanneer je een relatie hebt!

3. Blij zijn, verheugd zijn is ook een opdracht van God. In alle omstandigheden van het leven: Verblijdt u altijd (1 Thessalonicenzen 5:16). Natuurlijk is dat de ene dag makkelijker dan de andere dag, maar toch, het is een opdracht. In elke omstandigheid van je leven blij zijn. Een andere opdracht van God is om nergens bezorgd over te zijn, maar God alles te vragen wat je nodig hebt en Hem altijd te danken. Dan zal Zijn vrede, die je hart en gedachten beschermt, in je komen (Filippenzen 4:6).

Of je nu single bent of een relatie hebt, ik wens je een dag toe waarin je blij mag zijn met wie je bent!

Liefs,

Mirjam

2 gedachten over “Happy Single #3 Waarom Happy Single”

  1. Yes! Helemaal gelijk! Vooral met nummer 2 en voor mij vorig jaar echt een nadenkertje geweest. Dat lege gat is echt niet alleen op te vullen met een relatie. Dank je wel voor het delen!
    liefs, Anna Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *