Haakperikelen #8 Giraf(fe)

Ja… het is echt waar, je mag giraf op twee manieren schrijven: giraf en giraffe. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo belangrijk. Wat belangrijker is, is dat ik zo’n super schattig beest heb gehaakt!

Een jaar of twee geleden vond ik knuffels haken heel erg vervelend, omdat je vrijwel alleen maar vasten haakt, kan het best wel pijnlijk zijn aan je handen/polsen. Maar sinds ik ergonomische haaknaalden heb valt het best wel mee! Nadat ik mijn hobbykamer had opgeruimd, kreeg ik ontzettend zin om weer knuffels te haken. Ik ontdekte namelijk heel veel leuke kleurtjes wol en mijn map met patronen voor amigurumi. De giraf heb ik inmiddels al een aantal keer gemaakt. Mijn allereerste amigurumi project was ook dit patroon. Inmiddels ben ik gelukkig een stuk beter in (rond) haken en zit deze giraf er een stuk beter uit als de eerste die ik haakte! Kijk maar:

Op de foto lijkt de giraf lichtblauw, maar in het echt is het meer mintgroen. Dat was een bolletje Katia. De witte stukjes waren restjes witte katoen, wat zowel Phildar of Katia geweest kan zijn. Ik vind hem erg schattig geworden. Ik ben inmiddels bezig met een vriendje of vriendinnetje voor deze giraf… iemand die mijn weekoverzicht (in mijn Bullet Journal) heel goed heeft bestudeerd weet misschien al wat het is, maar als je dat nog niet weet… over 2 weken kun je dit beestje (hopelijk) op mijn blog bewonderen. Want volgende week gaan we het op woensdag weer over Happy Single zijn hebben šŸ˜‰

Misschien vraag je je wel af hoe lang ik over deze giraf gedaan heb. Nou… eigenlijk helemaal niet zo heel erg lang, vind ik zelf. Ik begon op Koningsdag en de week erna op woensdag (3 mei) had ik hem helemaal in elkaar gezet. Dat kwam vooral omdat ik op maandag, toen ik op mijn neefje en nichtje paste, ook veel gehaakt heb. Mijn neefje slaapt veel en mijn nichtje vond het razend interessant wat tante Mirjam aan het doen was!

Ik haakte trouwens met haaknaald nummer 2,5. Ik haak nogal los, dus dat moet ik echt wel gebruiken als ik knuffels haak! Het patroon komt hier vandaan, maar om de een of andere reden hoefde ik destijds niet te betalen voor het patroon. Nu zie je maar, wie wat bewaart, heeft wat!

Liefs,

Mirjam

EĆ©n gedachte over “Haakperikelen #8 Giraf(fe)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *