Happy Single #4 Maar hoe dan?

In mijn vorige bericht over Happy Single zijn heb ik je drie redenen gegeven waarom het zo belangrijk is om Happy Single te zijn. In deze post ga ik je een aantal manieren voorleggen hoe je happy en single kunt zijn.

Er zijn tijden dat ik er helemaal niet happy mee ben, maar daarover wil ik een andere keer met jullie praten. Nu wil ik het met jullie hebben over de dagen dat ik wél happy ben en hoe het komt dat ik dan happy ben.

  1. Deze eerste manier is misschien een inkoppertje: zorg dat je fit en uitgerust bent. Dat is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk, maar ik merk zelf op de dagen dat ik maar op halve kracht functioneer, veel meer denk aan het feit dat ik misschien wel altijd alleen zal blijven. Dat ik nooit een vriend krijg, nooit ga trouwen en ook nooit kinderen zal krijgen.
  2. Gebruik je vrijgezelle tijd om te groeien in de persoon die je moet worden. Of je nu, net als ik, gelooft dat God een doel heeft met jou leven, of dat je dat niet gelooft, groeien is altijd goed. De afgelopen jaren heb ik mezelf een stuk beter leren kennen. Nu, achteraf, vind ik het maar goed dat ik (nog) geen vriend heb, ik was daar nog helemaal niet aan toe. Ook merk ik dat ik elke dag nog weer iets nieuws leer en blijf groeien. Persoonlijk geloof ik dat, als God vind dat ik genoeg gegroeid ben, mijn Mister Perfect vanzelf zal ontmoeten. Wetend dat God het hogere doel van mijn leven kent, werkt geruststellend in de onzekerheid van mijn toekomst.
  3. Geniet van alle geweldige dingen die je gegeven zijn. Ik vind het heerlijk om op mijn neefje en nichtjes te passen, met ze te spelen, kroelen en liedjes voor ze te zingen. Natuurlijk zou ik het leuk vinden om op een dag mijn eigen gezinnetje te hebben, maar ik vind het fantastisch dat ik deze fase in de levens van mijn tantezeggertjes mag meemaken. Ook ben ik al verschillende zomers in Engeland geweest om daar voor mijn fantastische oppaskinderen te zorgen, ik denk dat, als ik een vriend had gehad, ik dat nooit gedaan zou hebben.
  4. Besef dat geluk en liefde ook buiten een relatie zijn te vinden. Ikzelf ben gelukkig op het moment dat een leerling naar mij toekomt en vertelt dat hij/zij nu eindelijk de Present Continuous snapt. Ik voel me geliefd door mijn ouders, familie en vrienden. Maar boven dat alles gaat voor mij het eeuwige geluk en de oneindige liefde die alleen bij God te vinden zijn.

Oké, dit stuk heeft best wel wat overlap met de andere berichten en ik besef ook wel dat er geen duidelijk recept of stappenplan is over hoe je Happy Single kunt zijn. Misschien heb jij hier ook wel ideeën over, deel ze gerust in de comments (I dare you).

In een volgend bericht hoop ik dieper in te gaan op de dagen dat ik niet Happy Single ben (en nee, dat betekent niet dat ik dan niet meer single ben, maar gewoon wat minder happy).

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *