Bijbel Journaling #21 In het begin… – Genesis 1

Afgelopen zaterdag wilde ik heel graag weer gaan Bijbel Journalen, want ik had het al een hele poos niet gedaan. Ik vond het moeilijk om te verzinnen waar ik wat zou gaan maken, dus toen bedacht ik me dat ik op de dagen dat ik dat niet weet, gewoon op volgorde ga Bijbel Journalen. Dus ik begon bij Genesis 1, the creation of the world.

Een jaar geleden las ik een heel interessant boek: Lucian, meesterwerk van een gevallen engel. Vertellen waar dit boek helemaal over gaat is te veel, maar een ding wat mij is bijgebleven van dit boek is dat Lucian, de gevallen engel waar de hoofdpersoon mee praat, geobsedeerd is door de tijd. Hij zegt op een gegeven moment dat God de mensen tijd heeft gegeven, iets wat hij de gevallen engelen niet gaf. Op het moment dat God begon met het scheppen van de hemel en de aarde creëerde Hij ook de tijd. En iedere dag krijgen wij van God 24 uur om Hem te zoeken en tijd met Hem door te brengen.

Ik vond dat het lied Hallelujah van Casting Crowns dit wel mooi verwoorde met As they set the world in motion. God bracht de wereld in beweging. Hij zette de grote klok aan en de tijd begon.

Nadat ik de bladzijde met Gesso had ingesmeerd heb ik een soort landschapje getekend. Ik heb bewust geen vissen, vogels, landdieren en mensen getekend, omdat ik daar niet zo goed in ben. Ik koos voor een berg en een rivier, omdat dat twee dingen die voor mij symbool staan voor de tijd en dat wilde ik graag benadrukken. Vervolgens heb ik dit landschapje ingekleurd met Gelatos en deze met water uitgesmeerd. Wat ik zo jammer vind aan de Gelatos is dat je erna bijna niet met pen overheen kan. Gelukkig ging het wel met de witte gelpen, maar het zwarte randje eromheen heeft meer dan een pen de kop gekost. Want verder vind ik de Gelatos techniek wel leuk, dus dat wordt voortaan stickers en stempels gebruiken, denk ik.

Ik ben zelf erg blij met deze bladzijde, hij ziet er vrolijk uit, wat ik wel bij de schepping vind horen. Wat vind jij ervan?

Liefs,

Mirjam

 

Eén gedachte over “Bijbel Journaling #21 In het begin… – Genesis 1”

  1. Een hele leuke bladzijde! En tof om zo nav een boek en een liedje een hele pagina te creëren.
    Trouwens dank voor je leuke comment, mocht ik ooit mijn theewinkel openen dan moet je zeker eens naar Groningen komen! Kan ik je eindelijk eens ontmoeten haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *