Zelfs ik bak #3 Hartige muffins

Al twee keer maakte ik hartige muffins volgens dit recept, in plaats van gewoon zelfrijzend bakmeel gebruik ik glutenvrij zelfrijzend bakmeel (gewoon van Albert Heijn ;-)) en ook gebruik ik lactosevrije melk. Afgelopen dinsdag heb ik in plaats van ham en prei iets anders toegevoegd en dat recept deel ik met jullie. 

Dit zijn de ingrediënten die ik voor 16 muffins gebruik. Ik maak ze altijd op dinsdag en eet er iedere middag 4, dan heb ik precies voor mijn werkweek (en de dinsdag zelf) genoeg muffins, want ze zijn heerlijk om mee te nemen!

 • 2 eieren
 • 300 milliliter melk
 • 250 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
 • 2 rode puntpaprika’s
 • 20-25 snoeptomaatjes (ik weet echt niet meer hoeveel gram het was)
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper en zout naar smaak

Toen ik het afgelopen dinsdag maakte had ik geen peper en zout toegevoegd, dus ik vond de muffins een beetje flauw. Ik ben benieuwd hoe ze smaken als je dat wel toevoegt.

Dit is hoe je ze maakt:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (ik heb 180 gedaan omdat wij een heteluchtoven hebben en dat eigenlijk wel voldoende is dan)
 • Snijdt de paprika en tomaten in kleine stukjes
 • Doe in een kom het bakmeel, de kaas en de Italiaanse kruiden en meng dit goed door elkaar.
 • Voeg vervolgens de melk, de eieren, paprika en tomaten toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
 • Vul de muffinvormpjes, tot ongeveer driekwart is voldoende, maar ik houd meestal wat over en dat verdeel ik dan wat verder over de vormpjes
 • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

Ik hoop dat jullie dit een leuk recept vinden en het ook eens gaan uitproberen. Ik denk dat de variatiemogelijkheden eindeloos zijn, zolang de basis (zelfrijzend bakmeel, eieren en melk) hetzelfde is.

Mocht je trouwens geen glutenvrij zelfrijzend bakmeel vinden en dat wel willen gebruiken… dan kun je 250 gram glutenvrije bloem gebruiken en daar 2,5 theelepels bakpoeder aan toevoegen. Ik heb gelezen dat de verhouding ongeveer 100 gram bloem 1 theelepel bakpoeder is.

Laat je het me weten als je mijn recept hebt uitgeprobeerd?

Liefs,

Mirjam

Eén gedachte over “Zelfs ik bak #3 Hartige muffins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *