Prekening #18 Hemelvaart

Afgelopen donderdag was het, zoals jullie wel weten, Hemelvaartsdag. Donderdagochtend gingen wij naar de kerk en de preek ging, verrassend genoeg, over Hebreeën 4: 14. Ik vond deze erg mooi dat ik dezelfde middag nog mijn prekening heb afgemaakt (dit gebeurt de laatste tijd niet zo vaak meer, dat ik dezelfde dag nog de prekening maak). Kijk en lees maar mee!

Wat mij trof in de preek was wat de dominee zei over wij hebben een grote Hogepriester in de hemel. Door het geloof mogen wij zeker weten dat Jezus Christus naar de hemel is gegaan. Hij is daar met Zijn bloed door heen gegaan en is daar. Hij is daar om voor ons te bidden, Hij is een voorspraak. Ook is Hij daar om een plaats klaar te maken.

De brief aan de Hebreeën is geschreven in een tijd dat de vervolging zwaar was, maar in de verzen 15 en 16 staat ook dat God mee lijdt. En net als bij Christus, gaat het voor Zijn kinderen door het lijden heen, tot de eeuwige heerlijkheid. Jezus is in de hemel en er iets niets groters dan te weten dat wij daar, als het leven hier voorbij is, ook mogen zijn. Jezus’ hemelvaart heeft dit mogelijk gemaakt!

Ik koos ervoor om gordijnen die opengaan te tekenen en ervoor een wolk. Ik kwam pas later op het idee om de wolk te tekenen, anders had ik hem wel laten overlappen met de gordijnen, denk ik. Gordijnen die wijzen op Jezus die de hemel is doorgegaan. De gordijnen zijn roodbruin, de kleur van Zijn bloed. De wolk staat symbool voor het feit dat wij de hemel nog niet zien, maar we weten wel dat Jezus er is, de toegang is vrij, we zijn er alleen nog niet.

De tekst is van het lied Boldly I approach (ik zie nu dat ik een schrijffoutje heb gemaakt, maar dat geeft niet). Ik zong dit lied voor het eerst in Engeland in de kerk en vond het ontzettend mooi. Het paste ook mooi bij de preek van donderdag.

Qua tekening is dit wellicht niet mijn mooiste prekening, maar dat geeft niet, want de preek erbij was des te mooier en daar gaat het om!

Liefs,
Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *