Haakperikelen #9 Het schattigste schaapje ever

Degenen die mij op Instagram volgen hebben dit schattige diertje al gezien, maar omdat ik hem zó ontzettend lief vind, schrijf ik er ook nog een blogberichtje over. Lees en kijk maar mee:

Ik kocht het patroon al een paar jaar geleden, maar toen vond ik het eigenlijk veel te moeilijk. Omdat het een van mijn jaardoelen is om vijf knuffels te haken, ben ik mijn map met patronen weer door gaan bladeren, nadat ik de giraf af had. Ik zag het schaapje en dacht: moeilijk of niet, we gaan het gewoon doen! En het viel uiteindelijk best wel mee met moeilijk. Je gebruikt vooral vasten en de bobbelsteek (bobble stitch) en die kende ik al van de as-we-go-stripey deken. Ik heb er ongeveer twee weken over gedaan om dit schaapje te maken, vooral tijdens het oppassen heb ik veel gehaakt, maar ook in de trein, onderweg en uit mijn werk.

Ik haakte, zoals altijd, met haaknaald 2,5 en heb voor dit schaapje alleen maar Katia bolletjes gebruikt.

Wat vind jij van dit schattige schaapje? En weet je een naam voor hem/haar (ik weet niet zo goed of het een jongetjes- of een meisjesschaap is, ik denk een meisje, omdat ik het zo’n schatje vindt, maar jongens kunnen natuurlijk ook schatjes zijn)? Laat het me weten in een comment!

Liefs,

Mirjam

Eén gedachte over “Haakperikelen #9 Het schattigste schaapje ever”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *