Handlettering #15 Het gebed van Manasse 1

Vorige week kocht ik twee nieuwe Bijbels. Ik had al voor de tweede keer mijn HSV uitgelezen en ik wilde nog wel een andere Bijbel ernaast hebben. Ik kocht de Naardense Bijbel en de NBV met (en daar ging het mij eigenlijk om) deuterocanonieke boeken. Hierin staat ook het gebed van Manasse. Ik las dat dit in de vroegere edities van de Statenvertaling ook werd opgenomen, maar er later uit is verdwenen. Ik vond het wel erg mooi en ging er daarom maar een vers uit handletteren.

Ik heb wel een klein foutje gemaakt, ik vond het al de hele tijd niet zo lekker klinken ook mij zal U en zag later dus dat ik dat fout had gedaan. Maar dat geeft niet. Vind ik. Het gebed van Manasse heeft vijftien verzen en het was prachtig om te lezen. Koning Manasse belijdt eerlijk en oprecht zijn zonden en in het slot zegt hij: ook mij zult U Uw goedheid tonen, Uw grote barmhartigheid zal mij redden, hoe onwaardig ik ook ben. Wat een ontzettend groot geloof had hij!

Ik vind de letters van het tweede ZAL (wat ook echt zal moet zijn, want de eerste moet eigenlijk zult zijn) het mooiste. Ook de banner vind ik erg goed gelukt. Ik had er met potlood letters ingeschreven, maar toen ik dit met fineliner ging overtrekken besloot ik net iets andere letters te gebruiken, daarom vind ik de letters erin iets minder geslaagd. Al met al vind ik het best mooi geworden!

Liefs,

Mirjam

 

 

 

Eén gedachte over “Handlettering #15 Het gebed van Manasse 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *