Bijbel Journaling #3 Psalm 103

Vandaag een journaling post over een van mijn meest favoriete gedeeltes uit de Bijbel. Psalm 103. In deze post vertel ik je onder andere waarom ik deze psalm zo mooi vind. 

Het begon zo’n vijf, zes jaar geleden. Een vriend van mij had een lied gedeeld op Facebook van Casting Crowns. Ik besloot om daar ook maar naar te gaan luisteren. Ik vond de meeste nummers erg mooi, maar de mooiste vond ik toch wel ‘East to west’. Soms kan je voor je gevoel zoveel verkeerd doen dat je het idee krijgt dat God nu toch echt wel genoeg van je heeft. Door dit lied kwam ik voor het eerst in aanraking met de woorden dat God onze zonden zo ver van Zich doet als het oosten van het westen is. Ik was nieuwsgierig, stond dat ook in de Bijbel? En zo ja, waar dan? Daar was ik snel achter. In psalm 103. Dat had ik niet verwacht. In mijn opinie was psalm 103 maar een depressieve psalm, vooral omdat we vaak het achtste vers van de berijmde versie zongen als iemand was overleden. Maar gelukkig heb ik door de jaren heen ontdekt dat psalm 103 een prachtig loflied is op Gods genade, barmhartigheid en liefde.

Maar je lievelingsgedeelte journalen is toch andere koek. Wat als het mis gaat? Natuurlijk is dat altijd jammer, maar bij je favoriete gedeelte is het toch nog anders. Op een van de laatste dagen van het vorige jaar heb ik me er toch maar aan gewaagd. In 2017 zou ik immers toch met een nieuwe Journaling Bijbel beginnen.

Ik heb eerst de tekst geletterd op de achtergrond en het kruis getekend. Erna heb ik het met waterverf kleur gegeven en tenslotte nog met een gouden pen van Staedtler de letters een kleurtje gegeven. De tekst is ook van het lied ‘East to west’. One scarred hand to the other. Het kruis was ervoor nodig, daarom heb ik die er ook bij gemaakt.

Wat is jouw lievelingsgedeelte uit de Bijbel? Of heb je niet echt zoiets, maar vind je alles mooi? Ik hoor het graag van je!

Liefs,

Mirjam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *