Prekening #19 Oud maar jong

Twee weken geleden was onze dominee er op zondag niet en hadden we dus twee andere dominees. Natuurlijk maakte ik ook bij deze diensten een prekening en vandaag laat ik je die van de morgendienst zien. Het ging over Psalm 92 vers 12 tot 15.

In Psalm 92 gaat het over de rechtvaardigen die zullen bloeien, zelfs in hun oude dagen zullen ze nog vruchten dragen. Allereerst preekte de dominee over de vergankelijkheid van het leven en de broosheid van het lichaam, waar het in Prediker 12 over gaat (daarom lazen we dat stuk ook). Maar, een stervend leven is niet het einde. In psalm 92 gaat het over een bloeiend leven, ook in de ouderdom. In het huis van God zullen ze bloeien. En tenslotte ging het ook over een getuigend leven, als we bloeien in God zullen we in ons leven ook getuigen over hem.

In Psalm 92 worden kinderen van God ook vergeleken met een palmboom. De dominee vertelde dat je in het Midden Oosten vaak palmbomen vindt met een steen in de kruin. Hoe groter ze zijn, hoe groter de steen. De reden daarvoor is dat de boom zich dan dieper wortelt in de aarde. En zo is het vaak in ons leven ook. We maken moeite, zorgen en verdriet mee, zodat we ons steeds dieper wortelen in God en Zijn woord. Ik tekende daarom ook een palmboom als achtergrond, kijk maar:

Omdat het ook over het stervende leven en het eeuwige leven ging koos ik voor de tekst uit het lied 10,000 reasons, van Matt Redman. Toevallig had ik die ochtend, toen ik de hond ging uitlaten, het eerste couplet daarvan gezongen. Persoonlijk vind ik de palmboom en het inkleuren goed gelukt. Ik ben er ook best lang (langer dan gewoonlijk) mee bezig geweest, met de juiste kleurtjes kiezen en mengen. Dus dan is het helemaal leuk als het goed lukt.

Een fijne dag vandaag!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *