Prekening #20 Pinksteren

Op Eerste Pinksterdag ’s morgens hadden wij geen dominee, want onze eigen dominee kan voorlopig niet preken. Dus hadden we een keertje een leespreek. Wat ook niet erg was, want ik vond het erg mooi! Daarom heb ik er ook een prekening bij gemaakt.

Het ging over wat Pinksteren nu eigenlijk betekent. Het ging over de Heilige Geest die, samen met de Vader en de Zoon de schepping in gang zette. Ook werd de lijn getrokken naar de herschepping, dat mensen weer nieuw woorden door het werk van de Heilige Geest. Een quote die mij raakte was deze: ‘Kerst, Goede Vrijdag en Pasen betekent: Christus voor ons, Pinksteren betekent: Christus in ons’. Deze quote heb ik (een beetje vrij vertaald) overgezet naar het Engels en op de rechterbladzijde geletterd.

Als achtergrond tekende ik bomen, bergen een beekje en de zon, wat voor mij een soort symbool is voor de schepping. Ik ben verder niet zo goed in dieren tekenen en daarom wilde ik graag gewoon een landschapje.

Hoe waren jullie Pinksterdagen?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *