Bullet Journal #3 Nerdy stuff Bingo

De voorgaande vrijdagen heb je al kunnen lezen over mijn life bingo en mijn creativity bingo. Vandaag is het tijd voor de laatste Bingo. De nerdy stuff bingo. Deze staat in het teken van… well, nerdy/geeky stuff. Benieuwd? 

Al jaren houd ik van lezen, spelletjes doen en af en toe een filmpje kijken. Dus heb ik daar maar een aparte Bingo aan gewijd. Kijk maar mee:

De (computer)spelletjes waar hier punten voor staan zijn de volgende:

-Dominion. Een super leuk kaartspel, wat je ‘in het echt’ kunt spelen en op de computer. Op de computer gaan de potjes super snel en kun je er dus best 500 in een jaar doen ;-).

-The Sims 2. Het blijft een leuk spel, vind ik. Vooral toen ik ontdekte dat er ook verschillende uitdagingen zijn. Ik ben bezig met Build a City Challenge, waarin je 50.000 inwoners in de stad moet zien te krijgen. Niet daadwerkelijk 50.000 poppetjes, maar dat werkt met bedrijfjes toevoegen en dingen vrijspelen. Heel ingewikkeld, maar ook erg leuk. Mijn doel voor dit jaar is om er 5000 te hebben (ik heb al 1200 inwoners). Wel haalbaar, maar dan moet ik eerst het spel weer op mijn computer installeren. Het stond eerst op de laptop, maar die is daar eigenlijk niet geschikt voor.

-Civilization V. Een lang spel waarin je een beschaving opbouwt. Is ook als bordspel te doen. Ik heb het twee keer in mijn leven gespeeld, waarvan een keer gewonnen (van mijn broer, wat echt haast onmogelijk is voor mij, daarom staat dat ook op de bingo: een spel winnen van Marco). Met het computer spel heb ik eigenlijk nog geen een keer een spel uitgespeeld, dus ik mag wel even doorgaan wil ik dit doel behalen 😉

-Kolonisten van Catan. Via Steam (plek waar je allerlei spellen kunt kopen) heb ik een digitale versie van Catan gekocht. Het bordspel zelf vind ik af en toe leuk, maar tegen de computer vind ik het leuker, omdat je dan wat sneller kunt gaan.

-Roller Coaster Tycoon. Meestal bouwde ik mijn eigen pretparken, ik wil dit jaar graag een aantal parkenuitdagingen die het spel heeft ontwikkeld uitspelen.

Verder staan er nog wat leesdoelen en kijkdoelen op deze Bingo. Ik wil dit jaar wél de complete Sherlock Holmes uitlezen en ook twee series kijken die hierop gebaseerd zijn. Ik heb van Elementary al bijna 1 seizoen gezien, maar ik wil graag de rest ook kijken. Dit doe ik vaak samen met mijn vader. Ook ging op 1 januari 2017 (na super lang wachten) seizoen 4 van de BBC versie van Sherlock in première. Op het moment van schrijven heb ik aflevering 1 al gezien. O, the feels. Dus die heb ik eigenlijk gewoon op de Bingo gezet om maar aan 24 doelen te komen ;-). Ook wil ik Star wars kijken (als echte geek moet je dat natuurlijk weleens gezien hebben) en The Crown seizoen 1 moet ik ook echt kijken (en als seizoen 2 per ongeluk ook komt dit jaar, natuurlijk ook!)

Verder wil ik een boel bladzijden lezen en drie talen ‘leren’. Ik ben al een week of wat bezig met Noors en inmiddels ook met Duits. Ik heb wel Duits op de middelbare school gehad, maar wil het eigenlijk beter kunnen. Ik heb geen idee of DuoLingo me daar echt bij helpt, maar dat zien we wel. Ook wil ik een beginnetje maken met het leren van Hebreeuws, ook via DuoLingo.

Mijn ‘boekendoel’ is 150, waarvan 40 nieuwe. Ik herlees nogal graag boeken, vaak series, dus dat zorgt ervoor dat ik niet zoveel nieuwe boeken lees. Daarom heb ik mezelf maar opgedragen om wat meer onbekende boeken te gaan lezen.

Zo. Dat waren mijn geeky doelen voor dit nieuwe jaar. Zitten er nog doelen tussen waarvan jij denkt: hé leuk, dat ga ik ook doen? Of houd jij het liever bij andere doelen?

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *