Haakperikelen #11 Aapje

Vandaag wilde ik eigenlijk een Happy Single berichtje schrijven, maar de inspiratie kwam niet. Dus heb ik maar besloten om een van mijn gehaakte vriendjes te showen. Het is een superschattig aapje, ontworpen door Lillelis. En aan dit patroon zit ook nog een verhaal…

In 2012 begon ik met bloggen, dat blog bestaat nu nog steeds en daar posten mijn schoonzus en ik om de beurt een bericht over de kaarten die wij maken. Ik kreeg via dat blog allerlei blogvriendinnetjes en een daarvan was *Haakjuffie*. Ik ging snail mailen met haar en zij maakte de mooiste knuffels. Ik genoot vooral van haar aapjes en ik wilde dat ik ze zelf ook kon haken. En daarom ben ik op Youtube filmpjes gaan zoeken die mij vertelden hoe ik moest haken. Ā Destijds heeft *Haakjuffie* ook nog een aapje voor mij gemaakt en die staat nog steeds in mijn slaapkamer op de kast. Het volgende knuffeltje (en al mijn vorige haaksels) zijn dus allemaal te danken aan *Haakjuffie*.

Ik maakte dit aapje (wederom) met restjes garen die ik had liggen van dekens en andere haaksels die ik gemaakt heb. Ook gebruikte ik een lapje stof wat over was van een lapjesdeken die ik ooit gemaakt heb, toen ik nog op naailes zat en dacht dat ik dat ook wel kon leren šŸ˜› De oogjes zijn wat klein, maar het andere formaat wat ik had vond ik wat te groot voor dit aapje.

En natuurlijk moest er ook weer een groepsfoto komen. Maar het girafje had daar volgens mij niet zo veel zin in, die heeft echt een pose vanĀ no pictures please. Zelf vind ik het wel erg leuk om mijn gehaakte knuffelverzameling te zien groeien. Hopelijk kan ik er in de toekomst veel kindjes blij mee maken!

Liefs,

Mirjam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *