Handlettering #17 East to west 1

Al sinds ik naar het concert van Casting Crowns ben geweest loop ik met het idee om een van hun nummers te handletteren. In de afgelopen week heb ik een beslissing genomen en ik vond dat ik eigenlijk geen keus had: East to west is al vanaf het allereerste moment mijn favoriete lied, niet alleen van alle nummers van Casting Crowns, maar mijn all time favourite. Vandaag laat ik je de eerste regel zien.

Ik vind het erg lastig om uit te leggen waarom ik het zo’n mooi lied vind. Maar ik krijg er altijd kippenvel van (en op het concert kreeg ik zelfs tranen in mijn ogen), de wanhoop in het lied is zo puur en de troost zo ontzettend rijk. Zo ver als het oosten is van het westen, zó ver doet God onze zonden van Zich. En dat is niet de tekst van het lied, maar komt rechtstreeks uit de Bijbel: Psalm 103. Voordat ik het lied East to west ontdekt had, dacht ik dat Psalm 103 een depressieve psalm was die bij de dood hoorde. Dat kwam omdat wij vroeger (en nu nog wel) in de kerk altijd van de berijmde versie het achtste vers zongen als iemand overleden was. Maar Psalm 103 is een loflied op God, op Zijn werk, op Zijn genade en Zijn trouw en dat voor mensen, die eigenlijk niets voorstellen (daar gaat dat 8e vers over).

Het lied begint met een tekst die ik koppel aan Micha 7, waar over een zee wordt gesproken waar God onze zonden ingooit. Vaak als mensen aan dit Bijbelgedeelte refereren gebruiken ze de term ‘zee van vergetelheid’, of in het Engels: sea of forgetfulness.

Ik gebruikte voor de verandering eens een ‘goedkope’ fineliner van HEMA. Dat ging eigenlijk perfect. Ik had die middag ook ontdekt dat ik eigenlijk best kon proberen om goedkopere fineliners te gebruiken, nadat ik de zoveelste Micron had gemold. En het ging prima, alleen is het wel jammer dat ze maar een dikte hebben. Ik vind zelf de golfjes op de letters van sea het mooiste/leukst aan deze handlettering.

De komende weken ga je op donderdag dus iedere keer een stukje uit het lied East to west zien. Hopelijk vind jij dat net zo leuk als ik!

Liefs,
Mirjam

Eén gedachte over “Handlettering #17 East to west 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *