Weekly #24 Laatste lesweek

Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt. In de afgelopen week merkte ik dat echt goed omdat ik er nu mijn eerste jaar lesgeven op heb zitten. Ik herinner me echt nog heel goed de eerste dag dat ik mijn leerlingen ontmoette… en nu moest ik alweer afscheid van ze nemen. Daarom heb ik deze week lekker veel werkgerelateerde foto’s šŸ˜‰ Kijk maar mee!

Ik weet niet of je het kunt zien, maar ik ben deze week al een beetje begonnen met de ‘officiĆ«le’ manier van Bullet Journalen. Nu is het een beetje overdreven om te zeggen dat het zoĀ moet, maar de uitvinder van het Bullet Journalen zette rondjes voor de taken en als hij ze gedaan had ging er een kruisje doorheen (woensdag bij de taak ‘key past tense’). Dat wilde ik eigenlijk toch wel doen, dan kan ik ook gewoon een taak afstrepen als ik mijn stift niet kan vinden. Ook gebruikte ik deze week gewoon fineliners van HEMA, omdat ik alle andere fineliners toch steeds sloop.

Zondag hadden we een mooie zonsondergang en daar maakte ik een foto van. Als ik zulke luchten zie krijg ik zin om te gaan tekenen/schilderen. Maar helaas krijg ik het nooit op papier zoals ik zou willen…

Maandag heb ik, onder andere, kruidenmixen gemaakt. Dat was echt heel erg leuk om te doen. Ik heb een mix voor bami/nasi gemaakt, voor chili con carne (die hebben we al geprobeerd: erg lekker) en cajunkruiden (deze heb ik in mijn muffins gedaan en ze waren echt heel erg lekker geworden!) Tegenwoordig vind ik het heel erg leuk om zelf dingetjes te maken, hoewel dat niet altijd even goed gaat… zoals zaterdag heb ik geprobeerd mijn eigen ‘sugar wax’ te maken, maar dat werd toch niet wat het worden moest.

Omdat ik zaterdag een volle dag had, ben ik dinsdag maar vast gaan zwemmen. Niet in deze ‘sloot’ hoor… dit kanaaltje ligt bij het zwembad en daar kan je, onder andere, in waterfietsen.

Woensdag ging ik met de tweede klassen het verschil tussen de Past Simple & Past Continuous bespreken. Dat vonden velen nog erg lastig!

Donderdag speelde ik met mijn brugklassen een spel. Ik wil nog een betere versie maken, met geplastificeerde kaartjes en dergelijke, maar daar was nu geen tijd voor. Ze moesten van huis naar school lopen met een soort pionnetje. Elke keer als ze op ‘You’re late’ kwamen, moesten ze een kaartje van de stapel pakken waar een smoesje op stond in de tegenwoordige tijd. Dit moesten ze omzetten naar de Past Simple. Ging dat goed, dan mochten ze blijven staan. Ging het verkeerd, dan moesten ze terug naar het plekje waar ze stonden. De dobbelstenen zijn trouwens wel zelfgemaakt. Niet echt door mij. Een van mijn collega’s (BV docent) zaagde de stenen voor mij, vervolgens hebben we ze geschuurd en ik heb de stippen erop gezet. De leerlingen vonden dat wel erg grappig!

En vrijdag was het mijn laatste lesdag van dit schooljaar. Ik had op internet een spel gevonden wat ‘Who is the burglar?’ heette. Het was erg grappig en kwam met deze kaartjes. Ik had ze donderdagavond allemaal zitten lamineren, maar zoals je ziet is zelfs dat niet bestand tegen leerlingen… šŸ˜‰

En zaterdag mocht ik een workshop Bijbel Journaling geven op de gemeentedag van de Eben-HaĆ«zer kerk in Apeldoorn. Ik vond het heel erg spannend, maar ook erg leuk om te doen! Dit is wat de deelnemers maakten! De gelatos krijtjes – die ik had meegenomen – waren favoriet. Ik begin ze zelf ook leuker te vinden, nu ik verschillende technieken ontdek!

En dat was deze week alweer. Nog twee weken dan zitten we gewoon al op de helft van dit kalenderjaar… En nog drie weken en dan heb ik zes weken vakantie! Waarschijnlijk ga ik van die zes weken er vier naar Engeland šŸ™‚ Maar dat lees je dan vanzelf wel!

Liefs,

Mirjam

EĆ©n gedachte over “Weekly #24 Laatste lesweek”

  1. Wat leuk dat je een workshop mocht geven! En heel gek dat het schooljaar gewoon soort van ten einde is. Ik weet ook nog wel heel goed hoe die laatste schooldagen waren. En daarna hard leren voor de toetsen… Fijne week!
    Liefs, Anna Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *