Bijbel Journaling #25 Een boog in de wolken

Zoals ik al eerder heb verteld ben ik aan het journalen door Genesis heen. Ik maak af en toe ook wel uitstapjes naar andere gedeelten, maar vooralsnog ben ik vooral in Genesis aan het journalen. Vandaag een prachtig gedeelte met een belofte van God.

De regenboog staat symbool voor veel verschillende dingen, maar bij mij is en blijft het de belofte die God gegeven heeft: nooit meer zal Hij de aarde door water laten vergaan. Na regen komt altijd zonneschijn! Een lied waar ik meteen aan moest denken (en wat heel veel gebruikt wordt door Nederlandse Bijbel journalers) is ‘Ik zal er zijn’ van Sela. Samen met wat vrolijke kleurtjes waterverf werd het deze bladzijde:

ik tekende allereerste de wolk die ik met witte waterverf inkleurde. Je ziet daar niet zoveel van, maar het is toch witter dan de rest van de Bijbel. Vevolgens tekende ik zeven stralen die uit die wolk komen. Ik wilde namelijk geen traditionele regenboog tekenen. Ik vond het erg leuk om dit te doen, het was heel simpel, maar het resultaat mag er zijn.

Ik gebruikte mijn Tombow Fudenosuke weer om te brushletteren in de Bijbel. Wat washi tapejes en een gestanste wolk en toen was het klaar.

Ik wens je een kleurige dag!

Liefs,

Mirjam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *