Handlettering #18 East to west 2

Vorige week vertelde ik je dat ik het lied ‘East to west’ van Casting Crowns aan het letteren ben. Vandaag deel twee. 

De tekst vorige week was al niet zo positief (Here I am Lord and I’m drowning, in Your sea of forgetfulness), die van vandaag is nog treuriger. De nood is nog groter geworden, omringd door ketenen, verlangen naar rust en vrede. Het woord yearn is niet zomaar een wens, maar betekent een diep, intens verlangen, vaak in de betekenis als je iets kwijt bent, of lang van iets gescheiden bent. Tot het concert van Casting Crowns voelde ik me ook vaak zo, rusteloos. Nu ga ik niet beweren dat het sinds die tijd weer helemaal toppie met me gaat en ik geen enkele dip meer heb gehad, maar ik probeer nu, wanneer ik me zo rusteloos voel, iets te doen om weer tot rust te komen (een prekening maken, Bijbel journalen, handletteren, Bijbel lezen). En ondanks dat deze tekst treurig is, gaf het me wel rust om dit op te schrijven:

Ik zie trouwens dat ik niet overal even goed heb gegumd, maar dat maakt even niet uit. Ook de banners kloppen niet helemaal, maar dat kan ik nog wel even in orde maken. Ik ben ook niet helemaal tevreden over de spacing tussen en yearn, maar goed, hier leer ik van. Dat was ook wat ik me pas afvroeg, waarom ga ik eigenlijk handletteren? Er zijn van die dagen dat ik me echt afvraag wat de zin van bepaalde dingen is, soms dingen waar je je dat helemaal niet bij af moet vragen, maar gewoon moet doen. Gelukkig vond ik ook snel wat antwoorden: 1) omdat het rust geeft 2) omdat ik op deze manier kan oefenen 3) omdat je op deze manier je jaardoelen kunt halen 4) omdat je er blogjes over kunt schrijven 5) omdat het gewoon erg leuk is om te doen!

Nou, die vijf antwoorden lijken me wel genoeg! Ik heb voor deze tekst een fineliner van HEMA gebruikt. Niet degene die ik vorige week had gebruikt, maar een iets duurdere fineliner, op advies van Anna Laura. Waar ik die anderen voor gebruik, zal je binnenkort ontdekken!

Liefs,

Mirjam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *