Prekening #22 See when you listen

Dit is een prekening van een preek die al eventjes geleden gehouden werd, maar waar ik pas heel laat iets bij ging tekenen. Ik had namelijk iets in mijn hoofd en wilde graag dat het goed ging. Ik ben redelijk tevreden over wat het geworden is. 

De preek ging over Markus 4, onder andere over een lamp die je beter niet onder een bed kunt zetten. De preek ging over hoe God antwoorden geeft. Nu kan dat heel spectaculair zijn, in een onweersbui (of juist in het suizen van de stilte ;-)). Maar God maakt vaak gebruik van het gewone om het ongewone te bewerkstelligen. Tijdens kerkdiensten spreekt God en soms maken we hier helemaal geen gebruik van, dan komen we niet naar de kerk, omdat we de dominee die er is niet fijn vinden (ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook weleens doe). Op het moment dat je dat altijd doet, zet je dus iedere keer weer een lampje onder een bed. Nu is dat handig als je iets zoekt onder je bed, maar verder is het helemaal nergens goed voor. De dominee zei: ‘Je zult alleen zien, wanneer je luistert.’ Gebaseerd op de tekst dat het geloof door het horen is en het horen door het preken van Gods woorden.

Ik schreef wat de dominee zei op de rechterbladzijde en tekende een oog, omdat dat makkelijker is dan een oor. Grapje. Ik tekende een oog omdat ik zelf merk dat ik graag dingen zie, ik wil graag duidelijkheid, ik ben een beelddenker etc. Maar over het oog heen staat het citaat dat je alleen ziet wanneer je luistert. Dus eerst luisteren, dan komt het zien vanzelf!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *