Bijbel Journaling #26 Volgen zonder vragen – Genesis 12

Vandaag laat ik je weer een Bijbel Journaling bladzijde zien gemaakt in Genesis. Ik heb (helaas) niets bij de spraakverwarring in Babel gemaakt, hoewel het me wel interessant lijkt om daar iets bij te verzinnen. Ik heb iets gemaakt bij de roeping van Abraham. Kijk maar mee. 

Abraham hoorde een stem die hem gebood zijn vaderland te verlaten en op reis te gaan naar een nieuw land. Bestemming onbekend. En hij ging. Zonder vragen of tegenstribbelen. Hij ging. God volgen zonder vragen, iets waar ik niet zo goed in ben. Ik ben vaak boos en verdrietig als de dingen niet gaan zoals ik gedacht had. Vaak wil ik God niet eens volgen. Daarom vraag ik Hem maar of Hij het mij wil leren, om net als Abraham naar God te luisteren, zonder vragen, zonder boos te worden. Gaan en geloven dat waar God leidt, Hij ook zal voorzien!

Ik wilde graag iets doen met de gelatos krijtjes. Vooral omdat ik er zoveel heb en ik het zonde vind om ze nooit te gebruiken. Ik koos ervoor om een ‘abstracte’ achtergrond te maken. Ik merk dat ik dit sowieso vaker doe, tekenen bewaar ik meer voor mijn prekeningen. Gelatos en fineliners kunnen meestal niet zo goed met elkaar overweg. Dus koos ik ervoor om een mooi scrappapiertje te pakken en daarop een stukje lied uit een (prachtig) lied te letteren: Leer mij volgen, zonder vragen. Het komt uit Wat de toekomst brenge moge en is een van mijn lijfliederen (naast East to west en psalm 103 dus). Wat tapejes met pijltjes erop (action) om het af te maken.

Vind jij het ook weleens lastig om God te volgen waar Hij je roept?

Liefs,

Mirjam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *