Haakperikelen #12 Nijlpaard

Een poosje geleden kocht ik voor mezelf, als beloning dat ik twee weken geen geld had uitgegeven, een haaktijdschrift. Ik vond tenminste drie beesten die ik wel de moeite waard vond om een keer te haken (dat was het minimum aantal wat ik mezelf gesteld had). Vandaag de eerste knuffel die ik met behulp van een patroon uit het tijdschrift gemaakt heb: een nijlpaard!

Wat ik het lastigst vond aan dit patroon was dat het in het Nederlands was, gek hè? Ik had de laatste tijd ‘veel’ Engelstalige patronen gemaakt (schaapje, vosje & aapje) en dan is de Nederlandse terminologie opeens een stuk lastiger. Ook omdat ze het iets anders deden dan ik gewend ben. Ik haak namelijk altijd met een magic ring en dit patroon werd opgezet met een aantal lossen. Daar heb ik wel overheen gelezen, want de magic ring is echt een stuk mooier!

Ik heb deze keer geen groepsfoto gemaakt, omdat ik de foto’s voor dit blogberichtje vorige week maandag al gemaakt had. En zoals jullie wellicht weten was het maandag héél erg warm. En op warme dagen houden wij alles angstvallig dicht, vooral op de zolder (waar zich mijn hobbykamer en slaapkamer bevinden). Dus heb ik maar buiten foto’s gemaakt en ik had geen zin om alle andere beestjes ook mee te nemen. De volgende keer beter. Want ja, ondanks dat af en toe last van mijn schouder heb, haak ik rustig verder, deze keer met een leuke kangoeroe (in het boek staat kangaroe, maar volgens de spellingscontrole is het een kangoeroe… nou ja, lekker belangrijk). Nieuwsgierig geworden? Kom dan over twee weken maar een kijkje nemen, dan hoop ik een foto van dat beest online te zetten!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *