Prekening #23 Volharden – Handelingen 2

Een paar weken geleden, de zondag na Pinksteren, hadden we twee verschillende preken over dezelfde tekst. Zelfs de aandachtspunten waren hetzelfde, maar toch waren het twee verschillende preken. Vandaag laat ik je mijn prekening bij de avonddienst zien!

Het thema van de preek was: ‘Leven door het geloof is volharden in de leer, gemeenschap, breken van het brood en in het gebed. Deze vier punten waren de aandachtspunten van de preek. Wat telkens terug kwam was het volharden en dat het gebed een van de belangrijkste dingen was om dit te kunnen volhouden. Daarom heb ik ervoor gekozen om een stukje uit het lied: ‘Courageous’ te letteren op de rechterbladzijde. Ik houd van woordspelingen en vindt deze zin daarom erg mooi.

Als achtergrond tekende ik een landschap wat ik vroeger eindeloos heb gemaakt. Ik had een bepaalde periode (volgens mij toen ik 15 was) waarin ik allemaal watervallen tekende. Heerlijk vond ik dat. Ik herinner met een A3 waterverftekening die ik gemaakt had en waar ik echt een beetje trots op was (maar die eigenlijk helemaal niet klopte). Ik weet niet of deze tekening wel klopt, qua perspectief enzo, maar dat vond ik van ondergeschikt belang.

Ik koos namelijk de waterval vanwege het kernwoord ‘volharden’. Door eindeloos op dezelfde plek te stromen, kan water zelfs een rots laten vergruizen, dat is altijd het beeld wat ik bij het woord volharden heb.

Heb jij ook dat je bij bepaalde woorden een beeld in je hoofd krijgt? Wat is jouw beeld bij ‘volharden’?

Liefs,

Mirjam

 

Eén gedachte over “Prekening #23 Volharden – Handelingen 2”

  1. Wat past het beeld van volharden mooi bij een waterval! Nog nooit zo bij stil gestaan, maar past perfect. Ik kan zo even niet bedenken wat ik voor beeld bij een woord heb, m@ar heel veel mensen hebben andere ideeën bij woorden heb ik al wel gemerkt. Ook met gewone woorden, Super grappig eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *