Bijbel Journaling 27 – If we’ve ever needed You – Psalm 89

Soms heb je dat weleens. Je hebt een lied in je hoofd en dat gaat er niet uit, voordat je er wat mee gedaan hebt. Tenminste, zo gaat dat heel vaak bij mij. Zo ook met het lied ‘If we’ve ever needed You’ van, natuurlijk (weer) Casting Crowns. Vandaag laat ik je zien wat ik er mee gedaan heb!

Toen het lied in mijn hoofd kwam te zitten bedacht ik me dat ik wel op internet kon zoeken welke Bijbelteksten hierbij ‘horen’. Dat gebeurt bij alle Casting Crowns liedjes, dat in de CD staat op welke Bijbelgedeeltes het lied is gebaseerd. Ik heel Internet afspeuren, kom ik tot de ontdekking dat ik die CD gewoon heb, dus ook het boekje waar deze tekst in staat. Er stonden verschillende Bijbelgedeeltes in, maar uiteindelijk heb ik een heel ander gedeelte gekozen dan dat daar stond.

Ik kwam uit bij Psalm 89, omdat ik dat ook wel vond passen bij het lied. David vraagt waar hij de liefde en trouw kan vinden die God vanouds aan hem bewezen heeft. Daarmee geeft hij aan dat hij God ook nodig heeft.

Ook nu heeft de wereld God nodig. Of dat nu is in Zijn daadwerkelijke wederkomst, of gewoon de nabijheid van God, God is nodig. Als we Hem ooit écht nodig hebben gehad, dan zeker nu!

Ik heb ervoor gekozen om wolken te tekenen, als een verwijzing naar ode hemelvaart en wederkomst van Jezus. Ik gebruikte gelatos krijtjes, waar ik echt dol op aan het worden ben. Om geen dure fineliners te ‘slopen’ heb ik de tekst geschreven met Fineliners van HEMA en zoals je ziet gaat dat prima!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *