Prekening #3 De eerste van 2017

Inmiddels is het nieuwe jaar al een paar weken oud, maar vandaag laat ik je mijn eerste prekening van het nieuwe jaar zien. Het was een preek met een klein beetje kerstsfeer er nog in (vervolgpreek van 1e Kerstdag ’s avonds), maar niet hinderlijk, vond ik. Beter dan al dat sentimentele gedoe (daar ben ik een beetje klaar mee).

De preek ging over Lukas 2 vers 14b, vrede op aarde en in de mensen een welbehagen. Oké, nu het er zo staat lijkt het toch verdacht veel op de Kerstboodschap. Maar dat geeft niet. Want -en dat was de strekking van de preek- er is alleen vrede op aarde als God er is. God kan alleen in de mensen welbehagen hebben door Zijn Zoon. Dus de aanwezigheid van God, van Immanuël, geeft vrede. En dat is de enige hoop voor de mensheid op vrede. Alleen met Gods aanwezigheid kan 2017 een vredig jaar worden.

Ik tekende een aardbol -die is weleens beter gelukt- en daaromheen een vredeskrans. Op de rechterbladzijde letterde ik dus de hoofdboodschap: ware vrede is niet de afwezigheid van oorlog, maar de aanwezigheid van God. Maar dan natuurlijk op z’n Engels, dat is wat meer fancy 😉

De letters maakte ik dus in de kerk. Ook de vredeskrans tekende ik in de kerk. De wereldbol durfde ik niet goed, omdat ik daar wel een voorbeeld bij wilde hebben (en dan is-tie nog mislukt, haha).

Ik kleurde het geheel in met Derwent Coloursoft en ja, weer zo’n prachtig kleurverloop 😉

Wat vinden jullie van deze prekening? Je hoeft me op zich niet meer te vertellen dat de wereld er niet zo uit ziet, want dat weet ik wel… maar heb je andere opmerkingen of tips, dan hoor ik dat graag!

Liefs,

Mirjam

 

Eén gedachte over “Prekening #3 De eerste van 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *