DIY Donderdag #1 PVC pennenhouder

Yay! Weer een nieuwe (en hopelijk) leuke categorie op mijn blog. Ik houd van DIY’s. Ik ben alleen niet zo goed in het zelf verzinnen van een leuke DIY, maar ik maak graag dingen na. In deze categorie beschrijvingen van DIY’s en mijn review. Dus of ik het leuk vond om ze te maken en of ik het aan zou raden om deze DIY ook te doen. Vandaag een pennenhouder die ik (bijna) helemaal zelf maakte. 

Ik wilde graag een kastje voor mijn pennen/stiften, waar ik ze liggend kon bewaren, want als je ze rechtop bewaard gaat de inkt scheef lopen en dergelijke. Ik hoopte bij de Action of de Xenos zoiets te vinden, maar helaas was dat niet gelukt. Bij het zoeken naar foto’s kwam ik echter deze foto tegen en toen was mijn DIY idee geboren.

Wat heb je nodig:

  • PVC pijp, ik gebruikte twee buizen van 2 meter, 40 mm breed.
  • Zaag
  • Werkbank o.i.d.
  • Schuurpapier
  • Lijmpistool
  • Een behulpzame vader kan handig zijn

En hoe maken we het:

Ik ben vorige week dinsdag begonnen met zagen, omdat het regende én mijn mobiel bijna leeg was, heb ik hier (helaas) geen foto’s van. Mijn vader had zijn werkbank klaargezet (hij heeft een een of ander opvouwbaar ding) en heeft geholpen met het eerste stuk zagen. De overige 19 stukken heb ik helemaal zelf gedaan.

Donderdag ging ik verder, ik schuurde de randjes van de pijpjes. Dat was nog best een klus en op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik zoiets had van: het maakt me niet echt uit dat het mooi glad is, als ik m’n handen er maar niet aan open haal. Vandaar dat ze er nog vrij ruw uitzien.

Vrijdag heb ik met een lijmpistool alles aan elkaar gelijmd. Ik wilde eerst graag een zeshoekje maken (ik houd van zeshoekjes) maar dat werd een te groot gedoe, dus maakte ik er maar een piramide van. Toen alles in elkaar gelijmd zat, hoefde ik er alleen nog maar pennen in te stoppen en toen zag het er zo uit:

En wat vond ik er nu van? Ik vond het leuk om zelf creatief te zijn en dan op een andere manier dan normaal. Zagen en dergelijke was best wel tof om te doen. Ik vond het allen wel vrij veel tijd kosten, meer dan ik van tevoren had ingeschat. Ik dacht: dat doe ik even in een uurtje. Maar dat had ik mis, je moet hier echt wel een uur of drie voor uit trekken. Het eindresultaat vind ik echter zo leuk, dat ik dat binnen no time vergeten ben. Een volgende keer (mocht ik ooit nog een enormere voorraad pennen/stiften bezitten) zou ik echter dikker PVC pijp nemen. Dat is dan wel grijs (regenpijp grootte), maar wellicht kan je dat wit spuiten.

Hoe vinden jullie mijn DIY? En hoe bewaar jij je stiften/pennen? Ik hoor het graag van je in een comment!
Liefs,

Mirjam

 

Eén gedachte over “DIY Donderdag #1 PVC pennenhouder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *