Weekly #27 De laatste week

Mijn afgelopen week was niet zo succesvol als ik gehoopt had. Naast de dingen die echt moesten heb ik vrij weinig gedaan. Ik was heel erg moe, nu vond ik dat wel een beetje logisch, veel van mijn collega’s hadden er ook last van. En nu had ik ook nog eens twee keer (per ongeluk) gluten binnengekregen… gelukkig waren er ook nog genoeg leuke dingen, dus viel het wel enigszins mee!

Op deze foto zie je zowel een overzicht van mijn week (links), een overzicht van de weekdoelen (rechtsboven), omdat deze niet meer in het weekoverzicht staan en een overzicht van mijn maanddoelen (rechtsonder). Zoals je ziet heb ik de afgelopen week wél veel gelezen, 5 boeken in totaal! Ik heb veel met de trein gereisd en omdat ik nu geen lessen meer hoef voor te bereiden en dergelijke, kan ik tijdens het reizen lekker lezen!

Zondag had ik ook allerlei wilde plannen, maar toen was ik al een beetje moe (hoewel ik toen nog geen gluten had binnengekregen, dat kwam ’s avonds pas). Ik heb gewoon lekker op de bank gelegen met een boek. En ik had het koud, waarschijnlijk omdat ik heel erg verkouden was, dus had ik er een dekentje bij. Geen dik dekentje hoor!

Maandagochtend heb ik weer met mijn neefje gewandeld. Lekker gezellig! Maandagmiddag was ik heel chagrijnig en volgens mij ben ik nog nooit eerder zó chagrijnig geweest. Ik wist dat ik het was, maar ik kon mezelf op geen enkele manier opvrolijken, of in ieder geval tegen mezelf zeggen dat ik toch wel even normaal moest doen. Dat kwam, achteraf gezien, door de gluten.

Dinsdag had ik op school een rapportenvergadering en thuis heb ik mijn vliegticketinformatie aangepast. Ik ga over twee weken al naar Engeland en mijn oppasgezin heeft een ticket geboekt, maar zij hebben natuurlijk niet mijn paspoortinformatie, dus dat moest ik zelf even wijzigen.

Misschien heb je hem op Instagram of Facebook al gezien, maar afgelopen woensdag kwam dit toffe t-shirt binnen. Een collega had het een poosje terug in de groepsapp gezet en ik kon niet nalaten er eentje te bestellen. Leuk zo’n aandenken aan mijn eerste jaar zelfstandig voor de klas!

Zowel woensdag als donderdag had ik een cursus. Dat was een heel eind reizen (Moerkapelle), maar ze hadden gerbera’s op de tafel, dat maakt natuurlijk heel veel goed, want de gerbera is mijn lievelingsbloem!

Vrijdagochtend had ik de jaarafsluiting van het schooljaar in Gouda. Erna ben ik naar huis gegaan en na een snelle lunch ben ik weer naar het station gegaan. Een vriendin van mij is verhuisd naar een dorpje vlakbij Almelo en ik ging haar nieuwe huis bekijken. Erna gingen we in Almelo uit eten. Ik heb heerlijk glutenvrij en lactosevrij gegeten. Dit was het voorgerecht: DIY carpaccio. Het restaurant was ook heel erg tof, dus ik zou het zeker aanraden om er te gaan eten: Op de proef heet het.

En zaterdag ging ik alweer uit eten, deze keer bij Barbacoa in Houten, ter gelegenheid van de familiedag van mijn moeders kant. Het was op zich wel leuk en lekker, maar minder dan het restaurant waar ik vrijdag was geweest.

En dat was mijn week. Hopelijk gaat het de volgende week weer wat beter met mijn buik 🙂 Die gluten kwamen trouwens door een salade die mijn moeder had gekocht. We hadden hem eerder gehad en toen was er niets aan de hand, maar waarschijnlijk is de receptuur veranderd. Zondagavond aten we de salade en donderdagochtend wilde ik een deel van het restje meenemen naar de cursus (want iedereen zat daar lekker aan soep, heerlijke broodjes en kroketten, dus ik vond dat ik ook wel wat lekkers verdiende). Ik had het in een bakje gedaan en de lepel afgelikt voordat ik hem bij de vaat legde. Voor de grap keek ik op de onderkant van de saladebak naar de ingrediënten, stond er tarwe op. Ik begreep meteen waarom ik zo moe was, maandag zo chagrijnig was en de hele week last van m’n buik had gehad. Gelukkig zijn alle gluten nu weer weg en kan ik lekker van mijn vakantie genieten!

Als je (nog) moet werken, veel succes! En als je ook vakantie hebt, geniet ervan!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *