Bijbel Journaling #28 Everlasting Covenant – Genesis 17

Tussen het vorige Bijbelgedeelte wat ik van Genesis liet zien en nu zitten vijf hoofdstukken. De anderen heb ik al laten zien, of wil ik (om mijn eigen redenen) niet laten zien. Vandaag Genesis 17. 

Een prachtig hoofdstuk: God sluiten een verbond met Abraham. En niet zomaar een verbond, nee een eeuwig verbond, voor alle generaties na hem. En wat staat er in dat verbond: dat Hij, de Eeuwige Almachtige God Abrahams God wil zijn. En niet alleen Abrahams God, maar ook de God van zijn nakomelingen, alle generaties door.

Een prachtig begin van het volk van Israël en de relatie met hun God. Het is alsof de zon weer voor het eerst opkomt. Daarom heb ik in mijn Bijbel een zonsopgang getekend.

Ik tekende eerst de achtergrond met een watervaste fineliner (micron). Erna heb ik het met gelatos ingekleurd. Ik heb het met een babydoekje uitgeveegd. Tenslotte nog de twee woorden: Everlasting Covenant gehandletterd en dat was het.

Verwonder jij je ook weleens over het feit dat de Eeuwige God een verbond met mensen heeft willen sluiten? Dat Hij naar deze aarde wilde komen om te sterven voor onze zonden?

Liefs,

Mirjam

Eén gedachte over “Bijbel Journaling #28 Everlasting Covenant – Genesis 17”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *