Zelfs ik bak #4 Aardbeien met yoghurt coating

Hoera! Vandaag een super lekker, simpel en zomers recept. Aardbeien met een yoghurt laagje. Lees snel verder hoe ik deze heb gemaakt!

Afgelopen dinsdag was ik aan de beurt om te koken (nu ik vakantie heb, kook ik veel meer) en ik wilde eigenlijk ook een toetje hebben. Ik wilde eerst de aardbeien met yoghurt invriezen, zodat je een soort ijsjes had, maar bij nader inzien leek me dat geen goed idee. Ik ging op zoek naar een recept voor yoghurt coating, maar vond alleen maar Engelse recepten, deze heb ik voor je vertaald (en iets gewijzigd). Dit heb je nodig:

 • 90 ml Griekse Yoghurt
 • 250 gram basterdsuiker
 • 25 gram ongezouten boter
 • Aardbeien
 • Kokosrasp
 • Cocktailprikkers

En zo maak je het:

 • Smelt de boter, dit kan in een pannetje, maar omdat het zo weinig is, heb ik het in een magnetronbestendig schaaltje gedaan en even in de magnetron opgewarmd.
 • Voeg de boter toe aan de yoghurt en meng deze.
 • Voeg nu ook de suiker toe (ik heb minder gebruikt dan in het orginele recept, ik vond het wel erg veel (345 gram), zeker nu ik ook nog een beetje op dieet ben) en roer dit rustig door de yoghurt en boter. Na een tijdje ontstaat een glazuurachtig mengsel. Dat is waar ik gestopt ben met roeren, maar misschien had ik nog even door moeten gaan.
 • De de kokosrasp in een schaaltje zodat je de aardbeien er makkelijk doorheen kan rollen.
 • Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en dip ze in de yoghurt. Ik hield ze vast aan de bovenkant. Na de yoghurtdip rol je de aardbei voorzichtig door de kokosrasp heen. Zet op een bordje en steek er een cocktailprikkertje in.
 • Zet ze in de koelkast om uit te harden.

De yoghurt coating werd bij mij niet helemaal hard en ik had nog heel veel over, dus je kunt best de helft van het recept doen. Ik heb hier ongeveer 18 aardbeien mee bekleed. Misschien had ik nog wel iets anders moeten doen, maar de aardbeien waren erg lekker en daar gaat het om, toch?

Griekse yoghurt is natuurlijk niet lactosevrij, maar omdat het zo’n kleine hoeveelheid was die er om een aardbei zit, durfde ik het wel aan om er een paar te nemen.

Eet smakelijk!

Liefs,

Mirjam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *