Prekening #25 Split the sea

Soms heb je dat weleens, dat je je zorgen maakt over allerlei dingen waar je je eigenlijk geen zorgen over zou hoeven maken. Dingen die in Gods handen veel veiliger zijn dan in die van jou. Wat is het dan prachtig als je op dat moment de boodschap krijgt: De HERE zal voor je strijden en jij moet stil zijn. 

Dat gebeurde ook bij mij, een paar weken terug. We hadden zondagochtend voorbereiding voor het Heilig Avondmaal gehad. Ik was zelf ook bezig met de voorbereiding voor deze bijzondere maaltijd, maar dan niet erg geestelijk. Het was voor het eerst sinds mijn diagnose coeliakie dat het Avondmaal gevierd werd in onze kerk. En ik was (ben) de enige glutenvrije avondmaalganger. Ik was zo druk bezig om ervoor te zorgen dat alles goed zou gaan: weet de dominee wel dat ik van één klein kruimeltje al ziek wordt? Zou hij niet vergeten dat ik zelf het folie van het schaaltje af moet halen? Meer van dat soort vragen spookten door mijn hoofd. En toen ging de preek in de avonddienst over Exodus 14:14: ‘De HERE zal voor u strijden en u moet stil zijn.’ Met andere woorden: ‘Mirjam, maak je nu niet zo druk over alles, God heeft de controle over alles.’ Ik dacht aan de oplossing die God het volk Israël gaf, Hij spleet de zee uiteen, zodat ze erdoor heen kunnen lopen. Iets wat onmogelijk leek, was mogelijk bij God!

Ik koos ervoor om de muren van water te tekenen en de tekst ‘You split the sea, so I could walk right through’ te letteren.

Enne… alles is goed gegaan met het Avondmaal, God heeft ook die zee gespleten! Zo zie je maar, strijden kun je beter aan God overlaten!

Liefs,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *